Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Hangos játékok

Szerző: Babaszoba.hu

2008. január 22. | Frissítve: 2015. december 11.

Forrás: Kismama magazin

Tegyünk egy-egy nem átlátszó műanyag palackba vagy jól záródó tartályba egy marék rizst, babot, makkot. Rázzuk meg őket. Halljuk a különbséget?

Készítsünk mindegyikhez párt, azokat adjuk a kisgyereknek. Rázzunk meg egyet, és biztassuk, hogy válassza ki a sajátjai közül azt, amelyik ugyanolyan hangot ad ki.

Hangos játékok


Csapjunk zajt a konyhában főzés közben, ha jókedvünk van, de akár indulatainkat is levezethetjük. Doboljunk fakanállal a láboson, cintányérozzunk a fedőkkel, kerepeljünk kanállal a reszelőn. Énekeljünk el egy-egy gyerekdalt vagy népdalt alkalmi hangszereinkkel kísérve.

Töltsünk meg vízzel öt-nyolc üveget különböző magasságig, majd kocogtassuk végig valamennyit kiskanállal. Állítsuk egymás mellé a magas és mély hangúakat: ők a nagyapa és az unoka. Nevezzük el a többi hangot is (hugi, nagynéni, bátyó) és mondjunk kis történetet róluk, miközben zenélünk velük.

Ezek is érdekelhetnek:
 • Mivel fog igazán jól játszani?
 • Építő játékok - fejlesztenek
 • Milyen építőjátékot vegyünk?
 • Tapintásos játék ötletek

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Tejtartalmú bébiétel a babának?! (X)

  A tejszármazékot tartalmazó bébiéteket, babadesszerteket bizalmatlanul fogadják a szülők. Természetesen laktózintolerancia vagy tehéntejfehérje-allergia esetén ezeket az ételeket kerülni kell.

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Legkeresettebb címkék