Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ha gyengébb az immunrendszer, mindenképp javasolt az oltás

Szerző: Babaszoba.hu

2019. január 22.

Forrás: MTI

Aki csak most adatja be az oltást könnyen megbetegedhet még az előtt, hogy a védettség kialakulna - hívta fel a figyelmet Póta György, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke.

Érdemes időben beadatni az influenza elleni oltást
A védőoltás különösen a krónikus betegeknél fontos, nem elsősorban az influenza okozhat nagy problémát náluk, hanem az, hogy a vírus által kiváltott megbetegedés miatt súlyosabb lesz az alapbetegségük. A gyengébb immunrendszerű gyerekeknél és az időseknél javasolt mindenképpen a védőoltás, de egy teljesen egészséges szervezetben is kiválthat az influenza súlyos szövődményeket - hangsúlyozta Póta György.

A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke azt is elmondta, hogy a bárányhimlő elleni védőoltás jelenleg választható, receptre, kell megvenni a gyógyszertárban, így tudja a gyermekorvos beadni. Ugyanakkor még az idén ősszel bekerül a kötelező oltási rendbe, a 15 hónapos gyerekek az eddig is meglévő kötelező oltások mellett a bárányhimlő elleni oltást is meg fogják kapni ingyenesen.
Az oltás egyébként bármilyen korban beadható. A terhesség alatt megkapott bárányhimlő súlyos következményekkel járhat, ezért kiemelten fontos az oltás azoknál a fiatal nőknél, akik gyermeket szeretnének és korábban nem voltak bárányhimlősök - tette hozzá Póta György.
Kapcsolódó cikkeink influenza témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék