Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ha fogyózol, az édesburgonyát is érdemes bevetned

Szerző: Babaszoba.hu

2016. december 13. | Frissítve: 2018. január 8.

Forrás: MediPress

Japán tudósok felfedezték, hogy a keményítő tartalmú víz olyan fehérjéket is tartalmaz, amely segíti a fogyást. Éppen ezért érdemes az édesburgonya főzővizéből inni, ha szeretnénk megszabadulni az extra kilóktól.

Az édes burgonya is segíthet a fogyásban


A szakemberek a kutatás során rájöttek, hogy az egerek étvágya csökkent, ha a keményítő tartalmú vízből ittak, és úgy vélik, hogy vélhetően emberek esetén is hasonló volna a hatás.
A kutatók mindkét csoport egérnek zsírban gazdag ételeket adtak, de az egyik csoport az édesburgonya peptid (kis méretű fehérje) magasabb mennyiségét kapta. A peptid a főzési folyamat során a fehérjék enzimes emésztése közben jön létre.
Huszonnyolc nap elteltével aztán az állatokat megmérték, ahogyan a májuk súlya és zsírsejt-szintje is mérésre került. Megmérték a szakemberek a koleszterin és a triglicerid-szintet is, továbbá a leptint is megmérték, ami az éhségérzet szabályozásáért felelős.
Ezen a ponton világossá vált, hogy a főtt burgonya levét kapó egerek lényegesen alacsonyabb súllyal rendelkeztek, mint azok, akik nem, vagy csak kisebb arányba kaptak ilyen táplálékot. Ezeknek a rágcsálóknak a koleszterin- és triglicerid-tszintje is alacsonyabb volt, ahogyan a leptin-szint is kedvezőbbnek bizonyult.
"Rengeteg vizet öntünk ki, amiben burgonya főtt, pedig ezek a fehérjék elképesztően jó hatással vannak a szervezetünkre" - mondja a kutatást vezető Dr. Koji Ishiguro.
További hasznos cikkek fogyókúra témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék