Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Gyermeknap a kórházban

Szerző: Babaszoba.hu

2011. május 26.

Forrás: babaszoba.hu

Kint mindenkit programokra visznek, ajándékot kap május utolsó vasárnapján, ám aki kórházban van, annak csak a szokásos napi rutin marad. Hacsak jótékony szervezetek nem rendeznek gyermeknapot úgy, mint most a Heim Pál és Madarász utcai Gyermekkórházban.

Petra 4 éves, és rákos betegséggel kezelik a Madarász utcai Gyermekkórházban. Édesanyja azt mondta, hogy ne hívják ki a bűvész elé, mert hisztizni fog - ám Petrát teljesen lenyűgözték a mutatványok, magától ment ki és lelkesen segített a varázslásban. Ha kellett, akkor "ráfújt" a kendőre, varázskötélre, egy "varázsmozdulattal" színeket adott egy kifestőkönyv képeire, és még a bűvészkellékeket is tesztelte. Elismerően nyugtázta, hogy nem tudja szétfeszíteni a zárt fémkarikát, amibe a bűvész viszont egyetlen mozdulattal tucatnyi másik karikát tudott befűzni - a gyerekek legnagyobb elképedésére. Igazi játszóházi hangulat uralkodott tehát a Madarász utcai Kórház játszószobájában, ahová a Gyermekrák Alapítvány szervezett gyermeknapot a hematológiai osztály kezeltjei számára. Az alapítvány munkatársai hatalmas csomagokkal érkeztek, és a 15 ágyas hematológiai osztály fekvőbetegei, illetve ambuláns betegei kaptak ajándékokat: könyveket, életkoruknak megfelelő fiús és lányos játékokat, logikai és társas játékokat, illetve több kiló gyümölcsöt.

A kórház hematológiai osztályán fekvő betegek sajnos nem láthatták a műsort, hozzájuk az alapítvány munkatársai vitték be az ajándékcsomagot, kifelé jövet pedig minden, a kórházban ellátásra várakozó gyerek kapott apró ajándékotAz alapítvány olyan sok epret, szőlőt, ananászt, barackot, banánt, narancsot kapott a támogatójától, a MÓ-TA Kft-től, hogy az ügyfélfogadás két napján az irodába érkezőket is megpakolt szatyorral a kezükben engedték haza. Volt olyan gyerek, aki most először tud majd ananászt kóstolni, mert a szülőknek nem telt ilyen gyümölcsre. A gyermeknap hetén az irodába érkező családok könyvekből, játékokból is választhattak. Nagy sikere volt a Bonbonetti Choco Kft. által felajánlott 100 tábla TIBI csokoládénak is, abból minden gyerek kért, és persze kapott. Délután a Heim Pál Gyermekkórház udvarán folytatódott a gyermeknapi mulatság. A Gyermekrák Alapítvány magával hozta Fábián Évát, a Neoton Família volt énekesnőjét, aki nemcsak elkápráztatta a gyermekkórház udvarán lévő kis betegeket, hanem táncra is perdült vele mindenki, aki járóképes volt. A Katáng együttes koncertjén pedig bekapcsolódtak az éneklésbe a gyerekek, és együtt kergették el a dalban szereplő sárkányt, hogy a királyfi megmenthesse a királylányt - akit az egyik kis beteg játszott el.
Rendkívül látványos volt a Soroksári Kutyaiskola bemutatója: legalább háromnegyed órán át produkálták magukat az iskola növendékei, ugrottak, futottak, tárgyakat kerestek - a gyerekek nem győzték csodálni az állatok engedelmességét. Érkezett két rally autó: a különleges, átalakított Ladákba be is lehetett ülni. Volt az udvaron kézműveskedés, nagy siker volt az arcfestés, a Fehérkereszt Állatvédő Liga jóvoltából pedig nemcsak kutyát, hanem héját és baglyot is lehetett simogatni
. A gyermeknap egyik különlegessége az volt, hogy a Tököli Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetének két jó magaviseletű rabja is jelen volt, és átadta azokat az ajándékokat, amelyeket az elítéltek készítettek a gyermekkórházban kezeltek számára. Cérnából, aprólékos munkával készültek a hatalmas képek, melyet mesehősöket ábrázoltak. Az egyik képet a Gyermekrák Alapítványnak ajándékozták a rabok, akiknek ez a foglalkozás egyben terápia is: ugyanis ez a kreatív munka türelemre tanítja őket.
Majdnem öt óra volt, mire az utolsó gyerek is elhagyta az udvart, kezében gyümölccsel, játékkal, az élményektől elfáradva pedig valószínűleg mindannyian gyorsan elaludtak aznap este.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék