Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Gyerekeknek is kell a banki adategyeztetés

Szerző: Babaszoba.hu

2019. július 11.

Forrás: 24.hu

Van olyan 12 éves, akik felszólító levelet kapott banki adategyeztetésre. Szükség van rá a jegybanki felügyelet szerint. Az adategyeztetés új határidejét egyébként október 31-ig tolták el.

A 24.hu olvasója jelezte a lapnak, hogy 12 éves, bankszámlával már rendelkező gyermeke is kapott felszólító levelet a banktól adategyeztetésre azzal, hogy ha kiskorúról van szó, a szülőnek kell intézkednie. A lap megkérdezte a jegybanki felügyeletet, hogy miért van szükség arra, hogy kiskorúaknál is legyen adategyeztetés.
Gyerekeknek is kell a banki adategyeztetés
Az MNB válaszában azt írta, hogy éppen a kiskorúak védelmében van szükség az adategyeztetésre, a pénzmosási és terrorizmusfinanszírozási ügyletektől, bűncselekményektől akarják megóvni őket az adataik pontos rögzítésével.
Nem lenne szerencsés, ha kiderülne, hogy a legkiszolgáltatottabb gyermekkorú ügyfelek adataival nyitottak számlákat bűnözői célok megvalósítására. Az ügyfelek okmánymásolatának rögzítése nagy segítséget jelenthet a már esetleg bűnösen nyitott számlák kiszűrésében vagy abban, hogy meg lehessen akadályozni egy későbbi visszaélést, például egy képmáshamisított okmánnyal - fejtette ki az MNB.
Az adategyeztetés új határideje október 31.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék