Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Gurul, gurul, elgurult - Íme a legszuperebb labdajátékok!

Szerző: Babaszoba.hu

2008. január 26. | Frissítve: 2017. július 28.

Forrás: Kismama magazin

Minél kisebb és keményebb a labda, annál nagyobb ügyességet igényel. Nagy, puhára felfújt strandlabdával a kevésbé ügyesek is szívesen játszanak.

Szobában ülve is lehet gurigázni, ha anya fáradt. Üljünk egymással szembe két-három méter távolságban. Terpesszük szét lábunkat, és gurítsuk egymásnak a labdát egyre gyorsabban. Dobni nem szabad! Viccesebb, ha egyszerre indítunk el két kisebb golyót vagy legfeljebb öklömnyi labdát. Az a cél, hogy középen összeütközzenek.
Állítsunk fel párnából két-két kapufát. Próbáljuk egymásnak begurítani. Ülve maradunk, jobbra-balra dőlve védjük ki a lövést.

Minden gyerek imádja a labdát

Gyűjtsünk össze jó néhány kisebb-nagyobb golyót, pingponglabdát. Dobjunk célba velük egy műanyag tálba vagy vödörbe. Borítsuk ki mindet, és szaladjunk a szétguruló labdák után, gyorsan szedjük össze őket megint.
Szabadban rúghatjuk, dobhatjuk a labdát vadabbul, gyorsabban is. Adogassuk egymásnak csak lábbal, majd dobáljuk kézzel. A kisgyerek nehezen érti meg, hogy kézzel nem szabad megfognia, csak visszarúgnia. Elkapni sem könnyű!

Gömbölyű és elgurul

A kisebb és nagyobb labdák nemcsak megannyi játéklehetőséget kínálnak, hanem fejlesztik az egyensúlyérzéket, a koncentrálóképességet, a testérzékelést.
A nagy strandlabdát kissé petyhüdtre fújjuk fel. Így élvezet belerúgni: hangosan puffan, könnyen odébb száll, de nem gurul messzire. A kisgyerek kitárt karral felemeli, és dobni is próbálja, akár rá is hasalhat. Görgessük ide-oda a hason fekvő kisgyereket a bokájánál fogva.
A kemény és nehéz focilabda férfias kihívás: nagyobb izommunkát követel a megmozdítása. Erősíti a lábat, nem gurul túl messzire, így kisebb terepen is rugdoshatjuk. Elég nagy és szilárdan megáll: kiválóan lehet vele gyakorolni a célzást. Nem könnyű ugyanis lábbal eltalálni a labdát.
A hagyományos gumilabda ebben az életkorban kevésbé alkalmas a rugdosásra: túl könnyen és túl messzire gurul, a kisgyerek számára nehezen követhetően pattog. Inkább több kisebb méretűt vegyünk, ezeket remekül lehet dobálni.
Öklömnyi szivacslabdákkal vagy puha bőrlabdákkal a szobában is gurigázhatunk. Üljünk egymással szemben terpeszben a földre, és gurítsuk egymásnak a labdákat. Még nem érti egészen, mi a különbség a dobás és gurítás között.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék