Kisgyerek

Görög Zita feladta, hogy összeöltözzön a gyerekeivel

Egyre fontosabb a babaruhák világában is a divat, de nem szabad túlzásba esni: egy kisgyerek öltözködésénél a funkció és a tartósság a döntő szempont - vallja Görög Zita topmodell, műsorvezető.
2011. Szeptember 26.

Görög Zita szerint a divat másodlagos a gyerekeknél, sokkal fontosabbnak tartja a tartósságot a trendeknél.Bár az anyák hajlamosak arra, hogy egy-egy „cuki” ruhadarab kedvéért nagyobb összeget is kiadjanak, a kezdő kismamáknak a sztáranya azt javasolja: ne engedjenek a kísértésnek, a gyerek úgysem kíméli, ami rajta van.

– Milán (5) és Lotti (3) is szinte azonnal elkezdett mászkálni, így elég hamar kiderült számunkra, hogy a két kis örökmozgó falja a ruhákat. Az első fél év után mindkettejükkel sokat mentünk játszótérre, ahol mint minden egészséges gyerek, ők is folyamatosan összekoszolták magukat. Ráadásul Milus előbb tanult meg motorozni, mint járni, ez a játék pedig igazi cipőgyilkos: maximum fél évet bír ki egy-egy lábbeli – mesélte Görög Zita.

A kezdeti tapasztalatok alapján Zita gyorsan leszűrte a tanulságot: fontos, hogy neki is tetsszen gyermekei ruhája, de emellett a minőség és tartósság legalább annyira lényeges.

– Mielőtt Milus megszületett, én is úgy képzeltem el magam anyaként, hogy összeöltözünk a gyerekkel. Aztán erről elég gyorsan lemondtam, mert nem akartam irreális összegeket költeni gyerekruhára. Gyakorlatilag most már csak a színek terén próbálok arra törekedni, hogy ne üssünk el nagyon egymástól.

Mivel a gyerekruha fogyóeszköz, a sztáranyuka azt ajánlja: ha van rá mód, a kismamák vegyenek egyben nagyobb csomagokat, amikben szinte minden szükséges darab benne van.

– Az interneten gyakorlatilag mindent be lehet szerezni, Lottinak már a TeszVeszen vettem meg az első nagyobb trendi lányos ruhacsomagot. Alapvetően elég anyás-babás a portál, jó kis vadászterület a szülőknek. A gyerekek nem estek távol divatdíva anyukájuktól: most már, hogy mindketten ovisok, elkezdték kialakítani saját ízlésüket. Lotti szinte csak rózsaszínt hajlandó felvenni, míg Milus a kékért van oda. Zita szerint most kezdenek belépni mindketten abba a korba, amikor a stílusérzékük elkezd fejlődni, hiszen az oviban folyamatosan találkoznak más gyerekekkel, összehasonlítják magukat velük.

Azok a ruhák, amiket ugyan már kinőtt a gyerek, de még kibírják a több hónapos megpróbáltatást, valószínűleg következő gazdájukat is jól fogják szolgálni, emiatt ajánlatos alaposan feltérképezni a használt gyerekruha-piacot is, mondja a műsorvezető. Itt a babaszobán is csere-beréleheted, eladhatod a kinőtt babaholmikat, és te magad is vásárolhatsz, ha nem is újakat, de használható és csinos, tartós darabokat, amelyek már bizonyítottak a mindennapokban.– Egyelőre nem tervezünk új kistestvért, de Milus és Lotti ruhatárából van néhány igazi túlélő, ami fölöslegessé vált, ezeket pont most teszem fel az aukciós portálra” – tette hozzá a sztármama.

Görög Zita baba-ruháira valóban licitálhatsz itt!

Forrás: Avantgarde Group Kft.