Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Geszti Eszti, Makk Marci és a többiek

Szerző: Babaszoba.hu

2008. január 26.

Forrás: Kismama magazin

Őszi sétáink során gyűjtsünk mindenféle lepotyogott termést: makkot, vadgesztenyét, csipkebogyót. Otthon kezdődhet a játék, ügyeskedés.

- Egy teli vödör vadgesztenye és makk már megfelelő mennyiség ahhoz, hogy a dömperrel ide-oda szállítsuk, vagy boltost játsszunk. Játékmérlegen hasonlítsuk össze almával, krumplival.
- Szétszóródtak a gesztenyék? Sebaj, a keresősdi is remek játék, csak egy kis nyereményt helyezzünk kilátásba. Mindenki kap egy műanyag tálat, és egyszerre indulva gyűjtjük össze ágy alól, szekrény alól az elbújt gesztiket. Az nyer, aki két perc alatt a legtöbbet találta.
- Készítsünk emberkéket, manókat, állatokat a termésekből. Az egyes darabokat gyufaszállal erősítjük össze (ár és felnőtt segítség szükséges hozzá), vagy gyurmaragasztóval a kicsik önállóan is rögzíthetik. Egy-egy szép darab önmagában is kedves játszótárs lehet, ha filctollal mosolygós arcot rajzolunk rá. A szúrós gesztenyeburkokat sorakoztassuk fel nagyság szerint: máris kész a süncsalád. Mondjunk hozzá sünis verset, mesét!

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék