Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Folyamatosan nő az inzulinrezisztens gyerekek száma

Szerző: Babaszoba.hu

2019. március 12.

Forrás: csalad.hu

A nagymértékben fogyasztott cukros üdítők és az édességfogyasztás is hozzájárul a betegség kialakulásához a genetikai tényezők mellett.

Az inzulinrezisztencia nehezen felismerhető betegség, amit sok esetben tévesen pajzsmirigy-alulműködésként diagnosztizálnak. Az IR leginkább a nőket érinti és a méhen belül kockázatnak teheti ki a magzatot, ha az anya a terhessége alatt túl sok cukrot fogyaszt.
Nagy mértékben nő az inzulinrezisztens gyerekek száma, amihez jelentősen hozzájárul a növekvő cukros üdítőital-és édességfogyasztás, de a betegség kialakulásában genetikai tényezők is szerepet játszanak - erre hívta fel a figyelmet Balogh Illés endokrinológus, amit a csalad.hu írt meg.
Folyamatosan nő az inzulinrezisztens gyerekek száma
Inzulinrezisztencia esetében a sejtek felszíni receptorai megváltoznak, ezért nem kerül be megfelelő időben az elfogyasztott cukor a szervezetbe, ez pedig az érpályák vércukorszintjének megemelkedéséhez vezet. Erre a szervezet inzulinszintje megemelkedik és csak hosszú idő után tudja a vérpályából eltüntetni a cukrot.
Kapcsolódó cikkeink inzulinrezisztencia témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék