Folyamatosan nő az inzulinrezisztens gyerekek száma
Szerző: Babaszoba.hu
2019. március 12. | Frissítve: 2021. március 8.
Forrás: csalad.hu
A nagymértékben fogyasztott cukros üdítők és az édességfogyasztás is hozzájárul a betegség kialakulásához a genetikai tényezők mellett.
h i r d e t é s
Az inzulinrezisztencia nehezen felismerhető betegség, amit sok esetben tévesen pajzsmirigy-alulműködésként diagnosztizálnak. Az IR leginkább a nőket érinti. Nagy mértékben nő az inzulinrezisztens gyerekek száma is, amihez jelentősen hozzájárul a növekvő cukros üdítőital-és édességfogyasztás, de a betegség kialakulásában genetikai tényezők is szerepet játszanak - erre hívta fel a figyelmet Balogh Illés endokrinológus, amit a csalad.hu írt meg.

Inzulinrezisztencia esetében a sejtek felszíni receptorai változnak meg, ezért nem kerül be megfelelő időben az elfogyasztott szénhidrát a szervezetbe, ez pedig a vércukorszint emelkedéséhez vezet. A szervezet válaszreakciója a cukorszint növekedésére az inzulinszint emelkedése.
Kapcsolódó cikkeink inzulinrezisztencia témában:
Hozzászólások