Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Fókuszban a világ legkedvesebb gyermekorvosai

Szerző: Babaszoba.hu

2014. február 28.

Forrás: babaszoba.hu

A 2013 őszén meghirdetett Astellas Gyermekrajz Pályázaton 383 gyermek vállalkozott arra, hogy a világ legkedvesebb doktor nénijével, illetve doktor bácsijával kapcsolatos kedvenc történetét megrajzolja.

A csodálatos rajzokat először a http://www.astellasdij.hu/gyermekrajz, majd az internetes közönségszavazás során a rajongóké lett a főszerep. A rajzokra, festményekre és egyéb technikával készült munkákra a mintegy 6000 fő részvételével zajló szavazás tegnap éjféli zárásáig összesen 19 210 szavazat érkezett be. Az egyes korosztályok legjobbjai 2014. március 7-én, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban megrendezendő ünnepségen az idei közönségdíjat, a zsűri általi rangsor élén állók pedig a pályázat fődíját vehetik át.
A 2013-es Astellas Gyermekrajz Pályázat közönségszavazásán az 5-6 éves korosztályban 1063 szavazattal a 6 esztendős Banó Zsófi (Kecskemét-Hetényegyháza, Bács-Kiskun megye) "Szeretlek Doktor néni" című munkája lett az első helyezett. A második helyen 751 szavazattal Ugrai Cintia Mira (Nyíregyháza, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) "Anyával és testvéremmel a doktor néninél" című rajza, a harmadik helyen pedig 309 szavazattal Konkoly Mira Emili (Bicsérd, Baranya megye) "A doktor néni gyógyít" című alkotása végzett.

A 7-9 éves korosztály dobogójának legtetejére 1015 szavazattal Görög Adrienn (Bögöte, Vas megye) "Egy szép őszi napon" című munkája került. A második legjobb alkotásnak 904 szavazattal Daiki Nikkó (Budapest) "A példamutató Doktor néni" rajza bizonyult. Ebben a korcsoportban a harmadik helyre 852 szavazattal Lévai Levente Imre (Tiszavasvári, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) "Oltás után is mosolyogva a doktor bácsival és testvéreimmel" című alkotása került. Az idei pályázat legfelső, azaz a 10-12 éves korcsoportjában a közönségszavazás során a következő sorrend alakult ki: 1020 szavazattal az első helyen végzett Meskó Dóra (Budapest) "A világon Ő a legjobb!" című rajza, második lett 888 szavazattal Lévai Nikoletta Bianka (Tiszavasvári, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) "Ying-Yang, avagy minden rosszban van valami jó" című munkája, a harmadik helyet pedig 475 szavazattal Kiss Marcell (Budapest) "Szeretettel is lehet gyógyítani" című rajza szerezte meg.

Míg a közönségszavazás az idei közönségdíjakról, a zsűri a http://www.facebook.com/astellas.azevorvosa dobogósairól, valamint fődíjasairól döntött.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Üdvözlünk a kisgyermekkorban! (X)

Az utóbbi időben rengeteg "első" alkalmat ünnepeltetek. Az első lépések, az első szavak, az első önálló kanál használat és a babád első születésnapja. Gratulálunk - egyéves korban a babád hivatalosan már kisgyermek!

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék