Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Fogzási fájdalom: mit lehet tenni ellene?

Szerző: Babaszoba.hu

2017. május 2.

Forrás: babaszoba.hu

Mivel tudod enyhíteni kisbabád fogzással járó fájdalmát? Összeszedtünk néhány bevált módszert.

Fogzási fájdalom: mit lehet tenni ellene?

A fogzás nagyjából hat hónapos kortól egészen kétéves korig tart. Természetes folyamat, mégis okozhat olyan tüneteket, amik nem könnyíti meg sem a baba, sem a család többi tagjának mindennapjait.
A fokozott nyálzás mellett nyűgösség, álmatlanság és fájdalom és jelentkezik a babák többségénél. A babák többségének jót tesz a rágicsálás, szinte mindent a szájukba vesznek, amikor fogzási időszak van. A hűvös rágókát enyhítik a kellemetlen tüneteket. A vízzel feltöltött rágókát a hűtőben jól le kell hűteni, így hűsíti a duzzadt ínyt.
A rágóka mellett érdemes megemlíteni az ibolyagyökér rágókát, amely olyan anyagokat tartalmaz, ami csillapítja a baba fájdalmát.
A gyógynövényes zselék, gélek mint helyi érzéstelenítők fejtik ki jótékony hatásukat és gyulladáscsökkentőek is. Ugyanakkor naponta csak néhány alkalommal szabad használni és hatásuk sem tart órákig.
A szelíd megoldásoknál maradva a homeopátiás készítményeket is meg kell említeni. Más-más fogzási tünet enyhítésére való homeopátiás összetevők: Belladonna (láz és gyulladt íny), Kamilla (pocaknyugtató), Ferrum phosphoricum (gyulladáscsökkentő), Hepar sulfuris (ínyduzzanat és nyűgösség ellen), Pulsatilla (nyugtat). Vannak kombinált készítmények is, amik több fronton segítenek.
A hagyományos fájdalomcsillapító szerekkel, szirupokkal (amelyek általában egyben a lázcsillapító szerek is) bánjunk nagyon óvatosan. Természetesen létezik az a helyzet, amikor muszáj fájdalomcsillapítót adni a babának, de ez alkalomszerűen történjen csak!
A lehető legtermészetesebb és legkézenfekvőbb megoldás a gyakori szoptatás: megnyugtatja a babát és csökkenti a fájdalmát, ha minél többször mellre teszed. Nagy valószínűséggel ezt ő maga fogja a legjobban igényelni.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék