Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Fogyókúra után megint hízol? Indulás az edzőterembe!

Szerző: Babaszoba.hu

2010. október 12. | Frissítve: 2015. november 12.

Forrás: MediPress

Habár az elhízás a betegség fő kiváltó oka, mégis a fenyegetések legnagyobb része a metabolikus szindrómával köthető össze, több kockázati tényező kapcsolódik a cukorbetegséghez és szívbetegséghez.

A fogyás segíthet egészségünk növelésében és csökkentheti a kockázatot. Azonban sokaknak nagy küzdelem megtartani ezt a súlyt hosszabb távon. A Missouri Egyetem kutatói azt találták, hogy a súly visszaszedésére hajlamos emberek ha rendszeresen edzenek, csökkenthetik a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát.
Médiatár főoldal
videó

Ön ELfogyasztja, mi LEfogyasztjuk!

Ön ELfogyasztja, mi LEfogyasztjuk!
"A leadott súly távol tartása hosszútávon rendszeres testedzés nélkül igen ritka" - mondta el Shana Warner, orvostanhallgató. "Fontos, hogy tudjuk, a testsúlyunkon kívül más tényezőkre is figyelnünk kell egészségünk megtartása érdekében. Kutatásunk megmutatta, hogy a rendszeres testmozgás segíthet anyagcserénk egészségének megőrzésében, azoknál is, akik hajlamosak a leadott súly visszaszedésére."

A tanulmány 2 részből állt: a valóságos fogyást és újrahízást szimulálták az első részben, túlsúlyos és elhízott résztvevők testsúlyuk 4-6 százalékát adták le egy 12 hetes diéta és aerob edzések segítségével. A tanulmány második felében a résztvevők visszahízták a leadott súly 50 százalékát. A visszahízási idő alatt a résztvevők heti 3 alkalommal 45 perces edzéseken vettek részt.

A kutatók azt találták, hogy súly visszahízása alatti edzések pozitív hatással vannak az egészségre: a cukorbetegség, a szívroham és más szívbetegségek csökkentésében is szerepet játszik. A résztvevők a testzsír arányának csökkenését, a keringési állóképesség, a szisztolés vérnyomás és más tényezők pozitív fejlődését hangsúlyozták. Izomzatuk is megerősödött. Ugyanakkor a hasi zsír csökkenéséről nem számoltak be.

Nem mindig könnyű megtartani a súlyunkat gyerekkel


A tanulmány további kutatásait ebben az évben fejezték be. A kutatók azt találták, hogy az aerob edzéseken való részvétel csökkenti a krónikus betegségek kockázati tényezőit. Ezek a tanulmányok az elsők között vannak, melyek a testmozgás az egészségre gyakorolt hatását vizsgálják a leadott súlyfelesleg visszaszedése közben.

A tanulmány a Journal of Clinical Hypertension folyóiratban jelent meg.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék