Kisgyerek

Fiatal futballtehetségek, focirajongók, figyelem!

Május 16-án újra indul a Cartoon Network Fociakadémia! A fődíj: közös nyári edzés a brazil futballválogatott Luiz Gustavoval.
2014. Május 19.

Idén nyáron az egész világ Brazíliára figyel, ahol az év futballeseményén a világ legjobb focistái mérik össze tudásukat. Nem csoda, ha ennek hatására gyerekek ezrei álmodoznak nemzetközi futballkarrierről, hogy majd egyszer mostani példaképeikkel együtt rúgják a bőrt. A Cartoon Network Fociakadémián mindez akár valóra is válhat. A focirajongó gyerekek harmadik éve szállhatnak ringbe, hogy életük meghatározó fociélményét éljék át: együtt eddzenek a világ egyik legnépszerűbb futballistájával, ezúttal a brazil válogatott Luiz Gustavoval.

A Cartoon Network Fociakadémián futballrajongó gyerekek tölthetik fel legjobb focis trükkjeiket a Cartoon Network weboldalára. A feltöltött videókból a közönség kiválasztja a 20 legjobbat, majd a Képest Sport magazion szakmai zsűrije dönti el, ki lehet az, aki idén egy kísérőjével külföldre utazhat a különleges, személyre szabott edzésre Luiz Gustavoval, a brazil válogatott fiatal játékosával. Az edzésnapról a csatorna filmet készít, amelyet a későbbiekben le is vetít. A fiatal brazil – sztárság ide vagy oda – izgatottan várja, hogy találkozhasson az európai országok győzteseivel: “Mikor láttam a tavalyi arccal Lukas Podoskival készült kampányt, nagyon tetszett. Mindig is nagyon fontosnak tartottam a fiatal tehetségek felkarolását, már alig várom a nevezők videóit! Abban biztos vagyok, hogy rengeteget fogunk mókázni, és abban is, hogy sokat tanulok majd a gyerekektől”.

Életre szóló élmények és elképesztő tárgynyeremények

Fiatal futballtehetségek, focirajongók, figyelem!

A fődíj mellett rengeteg értékes nyeremény talál gazdára: a húsz döntőbe jutott játékos elnyeri a CN Fociakadémia tiszteletbeli tagja címet, és menő brazil focis ajándékcsomagot nyer a Jateknet.hu felajánlásában. Emellett a csatorna a legjobb szurkolói videók beküldőit és a weboldalon zajló kvízjáték nyerteseit is egy-egy ajándékcsomaggal jutalmazza.

Hogyan jelentkezz?

A Cartoon Network Fociakadémiára jelentkezők idén május 16-től június 23-ig tölthetik fel focis videójukat a www.cartoonnetwork.hu oldalra. Idén új elemekkel bővült a verseny: a focirajongó gyerekek nemcsak legjobb focis trükkjeikkel kápráztathatják el a zsűrit, de elméleti tudásukat és rajongói képességeiket is megcsillogtathatják: akik mindent tudnak a futballról, részt vehetnek egy a weboldalon induló, tudás alapú kvízjátékban, a vébén szenvedélyesen szurkolók pedig rajongói videóval nevezhetnek a “legnagyobb rajongó” címért.

A sport- és rajzfilmrajongók kedvenc Cartoon Network-hőseiket is láthatják a sportpályán: a világbajnokság alkalmából napi különkiadás-sorozat indul a legnépszerűbb műsorok “sportos” epizódjaiból június 6. péntektől június 12. csütörtökig Cartoon Network RangadÓra címmel, minden nap 6:30-kor és 18:10-kor. A sorozatok közt szerepel majd a Gumball csodálatos világa, az Angelo rulez, a Ben 10, a Sárkányok: a Hibbant-sziget védelmezői, és a Cartoon Network Focikadémia, amelyből elleshetők a legjobb focis cselek. A nagy sikert aratott Inazuma eleven is visszatér a csatornára június 6-án.

Bemutatjuk a tavalyi győztest, Istvánt!

Tavaly a 15 éves Tóth István és a focikupa többi európai győztese találkozhatott Lukas Podolskival, az Arsenal játékosával Londonban. István videója elkápráztatta a magyar zsűrit, előre kigondolta, és megkomponálta, mit is szeretne bemutatni. Pisti annak ellenére, hogy mennyire komolyan vette a játékot, nagyon élvezte a cseleket, és a kunsztokat. Trükkjei tökéletesen kivitelezettek voltak, és a zsűrinek még rúgótechnikáját is megmutatta. Édesapja szerint az akadémián eltöltött idő felejthetetlen volt a számára. Pisti profi focista szeretne lenni, ezért minden szabadidejét az edzésnek szenteli, és a tudását tökéletesíti. A Podolskival való találkozás új lendületet adott neki, hogy még nagyobb elszántsággal küzdjön a céljáért.

Fiatal futballtehetségek, focirajongók, figyelem!

Gyere el, és nevezz személyesen május 25-én a Vasúttörténeti Parkban!

A Cartoon Network Fociakadémia hazai nyitóeseménye május 25-én vasárnap lesz a Vasúttörténeti park gyermeknapján lesz, ahol minden látogatót eredeti brazil futballhangulat vár. A lelkes nevezőket egész nap a Király Gábor nemzetközi kapusiskola tanárai oktatják a legjobb focis cselekre, részt vehetnek a dekázóbajnokságon, homokfoci bajnokságban, a szervezők pedig elkészítik focis videójukat. Akik csak egy kellemeses napot szeretnének tölteni a parkban, kipróbálhatják a kerti vasút pályán a kisgőzöst vagy a lóvasúttal is utazhatnak. A mozdonyos élmények mellett lesz felfújható erőpróbás játék, kézműves foglalkozások és Csoki Műhely.

Luiz Gustavoról

Luiz Gustavo Dias (1987. július 23.), brazil futballjátékos. 2013. augusztus óta a német VfL Wolfsburg középpályása. Gustavot 2011-ben válogatta be Mano Menezes kapitány a brazil csapatba, első ízben egy Németország elleni barátságos mérkőzés 86. percében lépett pályára. 2013-ban a FIFA Konföderációs Kupa minden mérkőzésén játszott. A tornát a brazil csapat nyerte meg Spanyolország ellen 3-0-ra.