Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Fényjátékok: minden gyerek imádja

Szerző: Babaszoba.hu

2008. január 22. | Frissítve: 2015. december 8.

Forrás: Kismama magazin

Korán sötétedik, kezdődhet a diafilmvetítés, ezt minden kisgyerek szereti! Mutassuk meg, hogyan vetíti a filmről a kicsi képet a készülék egy fényforrás segítségével a falra.

A vetítőgéppel vagy egy zseblámpával mást is játszhatunk. Ha ügyesek vagyunk, ujjainkból érdekes árnyképeket varázsolhatunk a falra vagy a vetítővászonra (felakasztott lepedőre). Próbálgassuk a kisgyerekkel együtt, hogyan lesz kézfejünkből dühösen tátogó farkas, felálló fülű nyúl.

Játék a fénnyel - minden gyerek szereti


Tegyünk egy kis zsákba néhány apró tárgyat: kisollót, almát, játék nyuszit. Ültessük a kis lurkót magunk elé vagy a vászon túloldalára, hogy ne lássa, mi van a kezünkben. Tartsunk egy tárgyat a fénycsóvába. Vajon kitalálja-e az árnyképről, mi az? Figyeljük meg, hogyan változik az árnykép, ha különböző oldalról fordítjuk a fény elé.
Az árnybábozás már nagyobb ügyességet kíván, de a hosszú téli estéken érdemes megpróbálnunk. Vágjuk ki kedvenc mesénk szereplőit papírból (kiszíneznünk nem szükséges), ragasszunk hurkapálcából kis nyelet rájuk. Tartsuk a fénycsóva elé a papírfigurákat, és így meséljük-játsszuk el a történetet.

Az egyszerű figurákat egy-egy ötlettel dobhatjuk fel: csipkés tortapapírból vágjuk ki a királykisasszony szoknyáját, a páva díszes farkát vagy a csodálatos aranyalmafát.

Ezeket is olvasd el:
 • Játsszunk babzsákkal!
 • Így építhettek várat építőkocka nélkül
 • Életmentő játékok
 • 10 benti játék télen

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Legkeresettebb címkék