Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Félrediagnosztizálták, belehalt az agyhártyagyulladásba egy kétéves kisfiú

Szerző: Babaszoba.hu

2019. május 16.

Forrás: 24.hu

Agyhártyagyulladásba halt meg egy kétéves nagyhajmási kisfiú, mert azt hitték rotavírustól van láza, hasmenése.

Félrediagnosztizálták, belehalt az agyhártyagyulladásba egy kétéves kisfiú
Még 2015-ben történt, hogy a 23 hónapos Máté minden előzmény nélkül rosszul lett, belázasodott és hányt is. A nagyhajmási család azonnal a legközelebbi ügyeletre ment, ahol azt mondták nekik, hogy valószínűleg rotavírus fertőzés okozza a gyermek tüneteit. Ennek megfelelően kapott kezelést.
A kisfiú állapota azonban tovább romlott, másnap már nem volt magánál, fájdalmasan sírt, elvesztette az eszméletét - írja a 24.hu a Blikk nyomán.
Ekkor követeltem a nővértől, hogy valaki nézze meg - mondta a lapnak az édesanya. A gyereket átszállították egy másik intézmény intenzív osztályára, ott azt mondták, hogy a kisfiúnak agyhártyagyulladása van. Erős fájdalmai miatt el kellett altatni, és többé már nem is tért magához.
A családnak eddig nem volt pénze ügyvédre, de most kártérítési pert indítottak.
Tájékoztatom, hogy az Ön által említett ellátással kapcsolatban kórházunkban több szakterület vezetőjének bevonásával részletes belső vizsgálat történt, amely alapján mulasztás, szakmai szabályszegés nem került megállapításra- reagált a lapnak a meg nem nevezett kórház.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Üdvözlünk a kisgyermekkorban! (X)

Az utóbbi időben rengeteg "első" alkalmat ünnepeltetek. Az első lépések, az első szavak, az első önálló kanál használat és a babád első születésnapja. Gratulálunk - egyéves korban a babád hivatalosan már kisgyermek!

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék