Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Fakocka, fapuzzle, ami sosem megy ki a divatból

Szerző: Kiss Virág

2018. december 11.

Forrás: babaszoba.hu

Hiába születnek egyre színesebb, látványosabb és interaktívabb játékok, úgy tűnik, a gyermekek továbbra is szívesen foglalatoskodnak a fából készült eszközökkel, játékokkal.

Fakocka, fapuzzle, ami sosem megy ki a divatból
A fából készült építőkockák, puzzlekockák és a fapuzzle-ok tartósságához, strapabíróságához kétség sem férhet, de ezeknek a játékoknak - az időtlenségen túl - számtalan más előnye is van a műanyagból készült társaikéhoz képest.

Előnyök sokasága

A fából készült kockáknak, kirakós daraboknak a műanyaggal szemben van némi súlya, emiatt a gyermeki kéz is jobban meg bírja ezeket fogni, és könnyebben tud velük manipulálni.

Használd a baba fejlődése kalkulátorunkat, hogy nyomon tudd követni kisbabád fejlődését!

A természetes anyagok, mint például a fa is a melegséget árasztanak, esztétikusabbak és sokszor jobban tudnak illeszkedni a gyermeki világba. Érdekes, hogy a gyerekek egy idő után ezekre a játékokra jobban is fognak figyelni, így ha ilyen játékokat adunk a kezükbe, igényességre is tanítjuk őket. Ráadásul ezek a játékok sokszor jóval strapabíróbbak, és akár nemzedékről nemzedékre öröklődnek anélkül, hogy esztétikájukból és funkcionalitásukból vesztenének.

Az egyszerű a nyerő

Figyeld meg, hogy a játékok közül mindig a legegyszerűbbek keltik fel leginkább a gyerekek figyelmét, és ezekkel tudnak a leghosszabb ideig is játszani. Az egyszerű, fából készült kockák nemcsak kiváló építőelemek, de a gyermeki kreativitás segítségével szinte bármivé átalakulhatnak (autóvá, hajóvá, asztallá, daruvá, emberré stb.), és nem korlátozzák a gyermeki fantáziát sem. Sőt, ha natúr színű fakockákat választasz, a fantázia még jobban szárnyalhat. Emiatt részesíti előnyben például a natúr fajátékokat - amelyeket újra és újra be lehet építeni a tanulási és játékfolyamatokba - a Waldorf pedagógia,

Mit fejlesztenek?

Egy fából készült hagyományos puzzle vagy puzzle kocka pedig - kétség sem férhet hozzá - sokkal szemet gyönyörködtetőbb és esztétikusabb, ráadásul sokkal tartósabb darabja is lesz a játékoknak. A mesekockákból nemcsak csodálatosan szép, színes képeket tud a gyerkőc összerakni, de a kockákat akár építésre és egyéb játékra is felhasználhatja.
Ezek a játékok kiválóan fejlesztik a szem-és kézkoordinációt, a motorikus készséget valamint a finommozgások hangolását. Segítségükkel fejlődik a gyermek megfigyelőkészsége, térlátása, a szín -és formafelismerése.

Környezetbarát játékok

A fakockák és fából készült puzzle-ok esetében ma már alapkövetelmény, hogy biztonságosak legyenek, és környezetbarát (vegyszer és toxinmentes) anyagokat tartalmazzanak. A fakockák és puzzle-ok strapabíróak, nem törnek, nem hasadnak le róluk kisebb darabok, így biztonságosabb játéklehetőséget kínálnak gyermekednek.
Ne feledd! Amikor ilyen terméket választasz gondolj arra, hogy nem fogod terhelni a környezetedet, hiszen ezek a játékok újrahasznosíthatóak nem juttatnak felesleges hulladékot a környezetbe sem a későbbiekben.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék