Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ezt forgasd a kicsivel - Könyvajánló a legkisebbeknek (1-3 éves korig)

Szerző: Babaszoba.hu

2018. augusztus 23.

Forrás: babaszoba.hu

Nem túlzás azt mondani, hogy már csecsemőkortól érdemes olvasni a kicsiknek. A mondókák, pancsikönyvek, kis textilkönyvek után kb. egyéves kortól jöhetnek a komolyabb lapozgató könyvek.

Ezt forgasd a kicsivel - Könyvajánló a legkisebbeknek (1-3 éves korig)
Jó, ha a kicsiknek szánt lapozgató könyvekben a lapok kemények, így a kis kezek is könnyen meg tudják fogni, lapozgatni az oldalakat. Az első könyvekben inkább a képeké a főszerep, néhány soros, rövid történettel, mondókával, a baba számára ismerős állatok, élethelyzetek kapnak helyet.
Egyéves kortól még mindig nagyon fontosak a képek, a könyv illusztrációi (és még nagyon sokáig az is marad), de már vannak néhány soros, egyszerű történetek, mesék is. Még nem a fantáziavilág a fontos, hanem azok a hétköznapi helyzetek, amelyeket a kisgyerek már jól ismer. De ebben az életkorban már megjelenik a cselekmény, igaz még kevés szereplővel és a történet egyszerű, egy szálon fut.
Ilyen például Sam Taplin Hova bújtál, kiselefánt? c. könyve, ami a Kukucs-könyvek sorozatban jelent meg. A kíváncsi kismajom sehol nem találja a kiselefántot, de mi segíthetünk neki megkeresni.
Szintén Sam Taplin könyve a Hova bújtál, kisróka?. A lapok mögé nézve segíthetünk a rókának a keresésben.
Cate Berry Nem alszunk el! c. könyve izgalmas kalandokat ígér a legkisebbeknek: tűzijátékot, tengert cápákkal.
Kapcsolódó cikkeink olvasás témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék