Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ezért tesz jót a csoki, ha köhögsz

Szerző: B.G.- babaszoba.hu

2019. január 15.

Forrás: babaszoba.hu

A kutatási eredmények szerint a kakaó hatékonyabb lehet köhögés ellen, mint számos köhögés elleni szirup hatóanyaga, mint például a kodein - állítja egy köhögéscsillapítással foglalkozó szakember.

A csokoládé kakaótartalma hatékony köhögésre
Ha köhögünk, általában köhögés elleni szirup után nyúlunk, hogy elmulasszuk a tüneteket. Most kiderült, hogy jobban tennénk, ha csokit vetnénk be a köhögés és légzési nehézségek ellen.

Alyn Morice professzor szerint - aki a Nemzetközi Köhögéskutató Társaság alapító tagja és a Hull Egyetem kardiovaszkuláris és légzőszervi tanulmányok vezetője - a csokoládé képes lenyugtatni a köhögést.
A MailOnline-on megjelent cikkében Alyn - aki évek óta kutatja a köhögést - azt írja, hogy egy új kutatás eredményei szerint a kakaót tartalmazó gyógyszerek jobbak, hatásosabbak, mint a hagyományos köhögéscsillapítók.
A 163 fős vizsgálat kimutatta, hogy a csokoládé alapú gyógyszert szedő betegek köhögése két nap alatt jelentős javulást mutatott.
Ez egyébként nem az első tanulmány, amely kimutatta, hogy a csokoládé kakaótartalma hatékony köhögésre.
A londoni Imperial College kutatói azt találták, hogy a teobromin, ami a kakaó alkaloidja, jobban elmulasztja a köhögést, mint a köhögés elleni gyógyszerekben gyakran használt összetevők, pl. a kodein.

De hogyan segíthet a csokoládé a köhögésben?

Alyn Morice professzor szerint a csokoládé egy bevonatot képez a torok idegvégződésein, ez a védőréteg pedig csillapítja a köhögést.
"Ez a lenyűgöző hatás megmagyarázza, miért segíthet a méz, a citrom és más cukros szirupok, de azt hiszem, a csokoládé még ezen is túlmegy" - tette hozzá Alyn. 
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék