Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ezért ne takard le a babakocsit, ha süt a nap

Szerző: Pataki Gabriella

2017. június 8. | Frissítve: 2020. július 9.

Forrás: babaszoba.hu

Te is mindig letakarod egy textilpelussal vagy egy vékony lepedővel a babakocsit, amikor süt nap? Ne tedd! Tudjuk, hogy meg akarod óvni a kisbabádat a káros napsugaraktól, de nem ez a módja!

Ne takard le a babakocsit! (Stock photo)


Egy vékony lepedő vagy textilpelus is drasztikusan megnövelheti a levegő hőmérsékletét a babakocsi belsejében, ami bölcsőhalált is okozhat - írja a DailyMail. Ha letakarod a babakocsit, elzárod a levegő útját, csökkented a légáramlást és felforrósítod a benti levegőt.
A legújabb svéd kutatások szerint akár 15 (!) fokkal is melegebb lehet egy letakart, napon hagyott babakocsiban, mint egy olyanban, amit nem takartak le.
A levegő áramlása lecsökken, a hőmérséklet megnő a babakocsi belsejében, úgy, mint egy termoszban. Ráadásul ha letakarod a babakocsit, még csak nem is láthatod a kisbabádat, akit a forró hőmérséklettől olyan érzés foghat el, mintha újra az anyaméhben lenne és ettől akár leállhat a légzése is.
Akkor mégis mit tegyél, hogy megvédd a kisbabádat a tűző nap melegétől és a túlmelegedéstől? Nagyon egyszerű. A szakértők azt ajánlják, hogy ha kisgyermekünk van, 11 és 17 óra között kerüljük a napot. Maradjunk otthon vagy keressünk mindig árnyékos helyet, ha mégis a szabadban tartózkodunk. Ha tudod, hogy elkerülhetetlen, hogy némi napfény érje a kisgyermeked érzékeny bőrét, gondoskodj megfelelő fényvédő krém használatáról.
Ezek is érdekelhetnek:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék