Kisgyerek

Ezért fontos, hogy mindegyik gyerekünkkel külön-külön is töltsünk időt

Ha az embernek két gyereke van, folyamatosan próbál kétfelé szakadni, miközben tulajdonképpen egyikükkel sem tölt elegendő minőségi időt. Pedig fontos lenne...
2017. November 30.
Fontos, hogy külön-külön is legyünk együtt a gyerekeinkkel!

Ha két (vagy több) gyereked van, akkor biztosan számodra is ismerős az a helyzet, amikor miközben az egyiknek próbálsz segíteni a lecke megírásában, a másiknak pont akkor sürgősen segítségre van szüksége egy kép kiszínezésében vagy a kisautója megszerelésében. Vagy miközben az egyiket ölelgeted, mert megütötte a könyökét, a másik is ölelést követel a fájó térde miatt (ami valójában nem is fáj).

Mivel ez a “féltékenység” kicsit mindig ott lesz a háttérben, érdemes némi minőségi időt külön-külön is eltölteni a gyerekekkel. A fiúk például csinálhatnak fiús programot, míg a lányok, lányosat. De nézzük, milyen további előnyökkel jár, ha időt szánunk mindkét gyerekre külön-külön is:

  • Ha csak az egyik gyerekeddel vagy, biztos, hogy senki nem fog arra panaszkodni, hogy a másik három szemmel több chipszet kapott, és olyan sem hagyja el senki száját, hogy “de anya, neki egészen a kenyér széléig kented a lekvárt“?
  • Ha anyaként a lányoddal kettesben töltesz időt, egy kicsit elszakadhatsz egy örökmozgó, fejeden ugráló kissráctól, aki non-stop bunyózni akar
  • Ha pedig a fiaddal “randizol”, nem kell kivárnod, hogy a lányod végre magára erőlködje a harisnyáját és a tütüjét (nettó 20 perc)
  • Olyan mély beszélgetésekben lehet részed, amit nem szakít félbe senki, így sokkal közelebb kerülhetsz a gyerekeidhez
  • Bónusz: reggel tovább alhatsz, mert egyik gyerek sem ébreszti fel a másikat (feltéve, ha el is utaztatok külön valahova)

(Cikk forrása itt.)

Kapcsolódó cikkeink gyereknevelés témában: