Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ezért fontos, hogy mindegyik gyerekünkkel külön-külön is töltsünk időt

Szerző: Jaksa Petra

2017. november 30. | Frissítve: 2019. augusztus 24.

Forrás: babaszoba.hu

Ha az embernek két gyereke van, folyamatosan próbál kétfelé szakadni, miközben tulajdonképpen egyikükkel sem tölt elegendő minőségi időt. Pedig fontos lenne...

Fontos, hogy külön-külön is legyünk együtt a gyerekeinkkel!
Ha két (vagy több) gyereked van, akkor biztosan számodra is ismerős az a helyzet, amikor miközben az egyiknek próbálsz segíteni a lecke megírásában, a másiknak pont akkor sürgősen segítségre van szüksége egy kép kiszínezésében vagy a kisautója megszerelésében. Vagy miközben az egyiket ölelgeted, mert megütötte a könyökét, a másik is ölelést követel a fájó térde miatt (ami valójában nem is fáj).
Mivel ez a "féltékenység" kicsit mindig ott lesz a háttérben, érdemes némi minőségi időt külön-külön is eltölteni a gyerekekkel. A fiúk például csinálhatnak fiús programot, míg a lányok, lányosat. De nézzük, milyen további előnyökkel jár, ha időt szánunk mindkét gyerekre külön-külön is:
  • Ha csak az egyik gyerekeddel vagy, biztos, hogy senki nem fog arra panaszkodni, hogy a másik három szemmel több chipszet kapott, és olyan sem hagyja el senki száját, hogy "de anya, neki egészen a kenyér széléig kented a lekvárt"? 
  • Ha anyaként a lányoddal kettesben töltesz időt, egy kicsit elszakadhatsz egy örökmozgó, fejeden ugráló kissráctól, aki non-stop bunyózni akar
  • Ha pedig a fiaddal "randizol", nem kell kivárnod, hogy a lányod végre magára erőlködje a harisnyáját és a tütüjét (nettó 20 perc)
  • Olyan mély beszélgetésekben lehet részed, amit nem szakít félbe senki, így sokkal közelebb kerülhetsz a gyerekeidhez
  • Bónusz: reggel tovább alhatsz, mert egyik gyerek sem ébreszti fel a másikat (feltéve, ha el is utaztatok külön valahova)
(Cikk forrása itt.)
Kapcsolódó cikkeink gyereknevelés témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék