Kisgyerek

Ezeket a termékeket érdemes megvenni, amikor a baba járni kezd

Rengeteg felesleges, haszontalan terméket szeretnének a szülőkre sózni, de vannak olyanok, amelyek megérik az árukat és utólag szinte elképzelhetetlennek tűnik az élet nélkülük.
2020. Március 09.
Ezeket a termékeket érdemes megvenni, amikor a baba járni kezd (fotó: Getty Images)

Amikor a baba járni kezd, új korszak kezdődik. Számára a függetlenség felé vezető első lépcsőfok, a szülőknek azonban a veszélyek új értelmezésének korszaka köszönt be. Csupa olyan dologra és helyre fog rátalálni a gyerekünk, amelyekről álmodni sem merünk. Vannak termékek, amelyek jó szolgálatot tesznek, balesetek, kellemetlenségek kerülhetők el velük. Nyilván lehet ezek nélkül is élni és gyereket nevelni, de valóban lényegesen megkönnyítik az életet.

Lépcsőrács

Ha van a házatokban lépcső, leesést gátló rácsot mindenképp érdemes beszerezni. Hosszú idő, mire biztonsággal tudnak a gyerekek fel-le közlekedni a lépcsőkön. Komoly fejsérülést, végtagtöréseket kerülhetünk el ezzel a praktikus eszközzel.

Szekrényzár, fiókzár, ablakzár

A totyogók szeretnek nyitogatni, csukogatni mindent: ajtót, szekrényeket, fiókokat. Ez természetes, de könnyen végződhet a kíváncsiság azzal, hogy becsípik az ujjaikat. Főleg a számukra könnyen elérhető fiókok, szekrényajtók rejtenek veszélyeket. És az ablak. Ne érezzük magunkat biztonságban attól, hogy nem érik el, a kicsik találékonyak, székre felmászva máris elérik. Minden pillanatban nem lehetünk mellettük, így hasznos eszköz ez is.

Él-és sarokvédő

Az éles asztalsarkok, komód, szekrény sarkai, egyéb bútorok élei komoly bajt okozhatnak.

Biztonsági záras dobozok

Főleg gyógyszerek, veszélyes anyagok tárolását tudhatjuk így biztonságban. Mondanunk sem kell mekkora baj lehet belőle, ha a baba ezekre a veszélyes dolgokra rátalál.

Esernyő babakocsi

Ha egyszer a baba járni kezd, szinte soha meg sem áll. Azért vannak helyzetek, amikor babakocsiban kell utaznia. Érdemes olyat beszerezni, ami könnyű, olcsó, kis helyen is elfér.

Tologatható játék

Játék és egyben a mozgásról sem kell lemondani. Újfajta mobilitást tanulhat meg vele a baba. Mindig olyan terméket válasszunk, ami biztonságos, megtartja a babát, amikor belekapaszkodik, nem borul fel könnyen. A tologatható kiskocsira pakolni is lehet, ezzel egész napra lekötheted a babát. Segíti a koordinációját, az egyensúlyérzékét, az irányérzékét.

Gyerek sebtapasz

Azokra az alkalmakra, amikor anya/apa varázspuszija már hatástalan a sebes térdecskére. Horzsolások, bibik pedig gyakori jelenségek a totyogók körében.

Cipő

Amíg csak otthon járkál a kisgyermek legjobb ha cipő nélkül teszi. Amint azonban a saját lábán közlekedik be kell szereznünk neki az első cipőt. Érdemes olyat venni, ami jól szellőzik, könnyű, kényelmes, kellően rugalmas, megtartja a bokát és csúszásmentes.

Babakarám

Ez az eszköz általában megosztja a szülőknek, mert ezzel tulajdonképpen korlátok közé zárjuk a babát. Bár elég nagy területet lehet körbe keríteni egy karámmal, mégsem élvez teljes szabadságot. Ugyanakkor létezhet olyan helyzet, amikor éppen ez az eszköz szükséges, pl. ha a szoba egy részét el akarjuk zárni a gyerek elől.

Gyerekbarát jégtömlők

Remélhetőleg erre az eszközre nem sokszor lesz szükség, de ha mégis olyan sérülés éri a babát, ami jegelésre szorul, akkor egy kifejezetten gyerekeknek készült, figurás, színes jégtömlők könnyen ellazíthatja a síró kisgyermeket.

(Cikk forrása: romper.com)