Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ételallergia alakulhat ki az antibiotikumoktól?

Szerző: Babaszoba.hu

2016. szeptember 9.

Forrás: babaszoba.hu

Az egészen pici gyerekeknél hátrányos lehet az antibiotikumok használata, ugyanis könnyebben kialakulhat az ételallergia.

A Dél-Karolinai Egyetem kutatói szerint valószínűleg az lehet a baj, hogy nagyon negatív hatnak az antibiotikumok a bélflórára.
A korai antibiotikumos kezelések negatív hatásáról már korábban is készültek tanulmányok, összefüggésbe hozták már például az elhízás, illetve az asztma kialakulásának a kockázatával.
Korábbi kutatások azt is megmutatták, hogy az egészen kicsiknél az antibiotikumok alkalmazása olyan hatással van a bélben lévő baktériumokra, aminek a következtében könnyebben kialakulhat náluk az ételallergia.
Az amerikai egyetem munkatársai ezt erősítették meg mostani vizsgálatukban, ahol arra voltak kíváncsiak, milyen hatással van az 1 évnél fiatalabb babákra az antibiotikum.

A kutatók azt találták, hogy amelyik babák 12 hónapos koruk előtt antibiotikumot kaptak, azoknál 1,21-szer nagyobb valószínűséggel diagnosztizáltak náluk ételallergiát, mint azoknál, akik csak 12 hónapos koruk után találkoztak először antibiotikummal.
Azonban azt is kimutatták a vizsgálatok alapján, hogy minél többször, vagy minél többféle antibiotikumot kapnak az egészen kicsik, ez az arány egyre inkább magasabb lesz.
(via)

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék