Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Eszi a fogkrémet

Szerző: Babaszoba.hu

2008. január 27.

Forrás: Kismama magazin

A gyerekfogkrémek választéka meglehetősen nagy, valamennyi termékcsaládnak van olyan tagja, amit a legkisebbeknek szántak. Közös jellemzőjük az édes, műgyümölcsízre emlékeztető vagy enyhén mentolos aroma.

Mindegyik fajta közel azonos mennyiségű fluoridot tartalmaz a fogszuvasodás megelőzésére és a fogzománc erősítésére, ezért fontos, hogy a kisgyermek semmiképp se fogyasszon el belőle nagyobb mennyiséget. Az édes cukorkaíz pedig sajnos éppen erre ösztönöz! Kézenfekvő megoldás volna, ha olyan fogkrémet választanánk, melyet túlságosan kellemes íze nem tesz desszert-jellegűvé, ilyen azonban sajnos csak a felnőtteknek szánt fogkrémek közt akad. Ezek fluoridtartalma azonban magasabb, mint amekkorára a fogmosással épp csak ismerkedő kicsiknek szüksége lenne, s mivel nagyobb mennyiségű mentolt is tartalmaz, túlságosan csípősnek érezhetik. Mielőbb tanítsuk meg a gyereket az öblítés hatékony módszereire. Egyedül így akadályozhatjuk meg, hogy a kelleténél több fluorid jusson a szervezetébe. Emlékeztessük arra, hogyan szokott kiköpni valami keserűt, ami a szájába került. Ezzel a módszerrel talán megakadályozhatjuk, hogy túl sokat nyeljen le az édeskés krémből. A fogmosás nem a fogkrém használatától válik hatékonnyá, hanem a fogfelületek megfelelően hosszú ideig tartó dörzsölésétől. Ha a gyerek idegenkedik a szájában felhabzó szertől, akár el is tekinthetünk tőle.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Tejtartalmú bébiétel a babának?! (X)

A tejszármazékot tartalmazó bébiéteket, babadesszerteket bizalmatlanul fogadják a szülők. Természetesen laktózintolerancia vagy tehéntejfehérje-allergia esetén ezeket az ételeket kerülni kell.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék