Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Erőszakkal etettek egy kisgyereket az óvónők

Szerző: Babaszoba.hu

2021. január 27.

Forrás: 24.hu

Két óvónőt és egy dajkát közérdekű munkára ítélt a bíróság, miután erőszakkal etettek meg egy kiscsoportos, táplálkozási zavarral küzdő gyereket.

Erőszakkal etettek egy kisgyereket az óvónők (fotó: Getty Images)
A Székesfehérvári Járásbíróság közérdekű munkára ítélte kiskorú veszélyeztetése miatt azokat az óvodai dolgozókat, akik erőszakkal etettek meg egy gyereket egy Fejér megyei óvodában - írja a 24.hu.
A két óvónő és a dajka a gyermek kezeit hátra fogták, és erőszakkal a szájába tették az ételt. A gyermek sírni kezdett, az óvónők és a dajka tovább erőltették az evést, a síró, tiltakozó kisgyerek ezután félrenyelt. A gyermeket annyira megviselték a történtek, hogy viselkedése megváltozott, zárkózottá, szomorúvá vált és sírva ment óvodába. A szülők átíratták a gyermeket egy másik óvodába.
Az óvodapedagógusok a feladatukból eredő kötelességüket súlyosan megszegték, a kiskorú testi, érzelmi fejlődését veszélyeztették, amikor az általuk is tudottan táplálkozási zavarban szenvedő gyermeket kényszerrel próbálták megetetni, amely az evéssel kapcsolatos nehézségeit tovább mélyítette, továbbá fennállt a gyermek fulladásának a lehetősége.
A bíróság az ügyészi indítványtól eltérően mindhárom terheltet 120 óra közérdekű munka büntetésre ítélte. Az ügyészség az ítélet ellen súlyosításért, próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, valamint foglalkozástól eltiltás kiszabása érdekében fellebbezett.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék