Kisgyerek

Erőszakkal etettek egy kisgyereket az óvónők

Két óvónőt és egy dajkát közérdekű munkára ítélt a bíróság, miután erőszakkal etettek meg egy kiscsoportos, táplálkozási zavarral küzdő gyereket.
2021. Január 27.
Erőszakkal etettek egy kisgyereket az óvónők (fotó: Getty Images)

A Székesfehérvári Járásbíróság közérdekű munkára ítélte kiskorú veszélyeztetése miatt azokat az óvodai dolgozókat, akik erőszakkal etettek meg egy gyereket egy Fejér megyei óvodában – írja a 24.hu.

A két óvónő és a dajka a gyermek kezeit hátra fogták, és erőszakkal a szájába tették az ételt. A gyermek sírni kezdett, az óvónők és a dajka tovább erőltették az evést, a síró, tiltakozó kisgyerek ezután félrenyelt. A gyermeket annyira megviselték a történtek, hogy viselkedése megváltozott, zárkózottá, szomorúvá vált és sírva ment óvodába. A szülők átíratták a gyermeket egy másik óvodába.

Az óvodapedagógusok a feladatukból eredő kötelességüket súlyosan megszegték, a kiskorú testi, érzelmi fejlődését veszélyeztették, amikor az általuk is tudottan táplálkozási zavarban szenvedő gyermeket kényszerrel próbálták megetetni, amely az evéssel kapcsolatos nehézségeit tovább mélyítette, továbbá fennállt a gyermek fulladásának a lehetősége.

A bíróság az ügyészi indítványtól eltérően mindhárom terheltet 120 óra közérdekű munka büntetésre ítélte. Az ügyészség az ítélet ellen súlyosításért, próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, valamint foglalkozástól eltiltás kiszabása érdekében fellebbezett.

Forrás: 24.hu