Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Erősödik az oltásellenesség

Szerző: Babaszoba.hu

2018. július 16.

Forrás: PharmaOnline

Annak ellenére, hogy a szamárköhögés és kanyaró egyre több országban jelenik meg újra, erősödik az oltásellenesség, az oltások hatásait és hatékonyságukat vitatva.

Erősödik az oltásellenesség
Tavaly közel ötezer kanyarós megbetegedést jelentettek Olaszországban, négyen életüket vesztették a betegségben, most mégis arról olvasni, hogy a jövőben az olasz szülőknek nem kötelező orvosi igazolással bizonyítani, hogy gyermekük magkapta a kötelező oltásokat -írja a Magyar Idők.
Az oltásellenes mozgalmak a világon szinte mindenhol erősödni látszanak, az ellenzők az oltások hatékonyságát és egészségügyi hatásait vitatják. Azokban az országokban, ahol erősek az oltásellenes mozgalmak különféle módokon próbálják arra ösztönözni a szülőket, hogy oltassák be gyerekeiket.
Az elmúlt időszakban Szlovákiában, Romániában, Ukrajnában is újra felütötte a fejét a kanyaró, az Egyesült Államokban pedig a szamárköhögés vált járványszerűvé. Romániában az átoltottság 45 százalékos, az USÁ-ban pedig 2009 óta több államban is megtagadható az oltás vallási vagy filozófiai okokra hivatkozva.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék