Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ennyiért mehetünk a hazai aquaparkokba

Szerző: Babaszoba.hu

2020. július 6.

Forrás: penzcentrum.hu

Sokan nem több hetes nyaralásban, hanem egynapos, vagy hétvégi kiruccanásokban gondolkoznak idén nyáron. A Pénzcentrum összegyűjtötte a hazai aquaparkok szezonális árait.

Ennyiért mehetünk a hazai aquaparkokba (fotó: Getty Images)
A járvány miatt sok család egyáltalán nem tervez nyaralást, ha igen, akkor leginkább belföldön. A Magyar Turisztikai Ügynökség legfrissebb kutatása szerint, a tavalyi évhez képest továbbra is alacsony szinten áll a turizmus. A kutatásból kiderül, hogy a magyarok 67%-a utazik évente belföldön, külföldre pedig 26%-uk látogat el - írja a Pénzcentrum cikke.
A tavalyi évhez képest 11 százalékkal népszerűbbek az 1 napos kiruccanások. Azok, akik több napos kiruccanást terveznek (39%) a wellness-hétvégéket preferálják, 12 százalék külföldön tölt el egy hetet. Egy friss kutatás szerint a kisgyermekes családoknak mindössze 5%-a tervez külföldi nyaralást, belföldön viszont a megkérdezettek 47,5%-a indul útnak nyáron: legtöbben a Balaton felé veszik az irányt, kedvelt úti cél továbbá Zalakaros, Hajdúszoboszló, Nyíregyháza és Gyula is.
Itthon 22 olyan fürdőhely üzemel, amely az aquapark kategóriába sorolható.
A medencék száma alapján felállított rangsorban a Hungarospa Hajdúszoboszló áll legelől 45 medencéjével. A toplista második helyét elfoglaló Bükfürdő Thermal & Spa 34, a harmadik helyet megszerző Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő pedig 20 medencével büszkélkedhet.
Az aquaparkokban átlagosban 11 különböző méretű és fajtájú csúszda van. A csúszdák számát tekintve az Aquarena Mogyoród áll az élen 26 csúszdával.

De mennyibe kerülnek a belépők?

A Pénzcentrum nemcsak a csúszdák és medencék számát térképezte fel, hanem a belépőárak alapján is felállított egy rangsort. A feltüntetett fürdőbelépő árak egész napra szólnak, ahol eltérés van a hétvégi jegyárakban a hétköznapokhoz képest, ott a hétvégi díjszabást vették figyelembe.
A legtöbb helyen ugyanannyiba kerülnek a belépők, mint tavaly, néhány helyen volt 100-200 forintos drágulás, és csak egy-két fürdőben volt 500-600 forintos emelés.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék