Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ennyi lenne a hosszú élet titka?

Szerző: Babaszoba.hu

2016. december 16. | Frissítve: 2018. november 30.

Forrás: Medipress

Minél jobban élvezzük az életet, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy tovább fogunk élni. A pozitív hozzáállás ugyanis hatással van a stresszre, így az egészségünkre is.

Ennyi lenne a hosszú élet titka?

Az Epidemiology and Health Care at University College London kutatásában 9.300 nő és férfi vett részt az 50 feletti korosztályból. A résztvevőknek 5 év leforgása alatt - 2002 és 2006 között - három alkalommal kellett kérdőívet kitölteniük arról, hogy mennyire élvezik az életüket. A mortalitási (azaz halálozási) mutatókat pedig 2002 és 2013 között elemezték a kutatók.
"Azok körében, akik mindhárom alkalommal arról számoltak be, hogy élvezik az életüket, volt a legalacsonyabb a halálozás." -mondta Andrew Steptoe, a kutatás vezetője. Az élet élvezete csökkenti a stressz szintet, mely hosszabb élettartamot eredményez.
A kutatásban részt vevő Dr. Dilip Jeste fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a szubjektíven megélt stressz jóval többet árul el, mint az objektíven mérhető feszültség. Például ismert szívbetegség nagyobb stresszt okozhat egyeseknek, mely negatívan hat az élet élvezetére, depresszióra hajlamosít és rosszabb immunválaszt eredményezhet.
A tanulmányból továbbá kiderült az is, hogy a női nem, a magasabb iskolai végzettség, a fiatalabb életkor és a munkaviszony fennállása pozitívabb életszemlélettel társul. Bár a kutatásnak vannak korlátai, egy dolog biztos: a pozitív érzelmek erőssége és időtartama is különös jelentőséggel bír egészségünkre- tette hozzá Steptoe.
A tanulmányt a BMJ folyóiratban tették közzé.
Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék