Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Emelnék a családi pótlék összegét egyes családoknál

Szerző: Babaszoba.hu

2019. szeptember 16.

Forrás: MTI

A Demokratikus Koalíció kezdeményezi a családi pótlék 50 százalékos emelését azoknál az egyszülős családoknál, ahol az egy főre jutó kereset nem éri el az országos átlag felét.

Emelnék a családi pótlék összegét egyes családoknál (fotó: iStock)
Ezt Arató Gergely, a párt országgyűlési képviselője mondta sajtótájékoztatón. Az ellenzéki politikus a Demográfia című folyóirat egyik friss tanulmányára hivatkozott, amely szerint Magyarországon egyre rosszabb helyzetben vannak a gyermekeiket egyedül nevelő szülők, hiszen közülük négyszer annyian élnek szegénységben, mint a párban élők. Arató Gergely felhívta a figyelmet arra: míg 2010-ben az egyszülős családok alig több mint 10 százaléka volt szegény, most már minden ötödik egyedülálló szülő szegénynek számít.
"A családról és a gyermekvállalás fontosságáról papoló Fidesznek" úgy tűnik, nem fontosak az egyszülős családok és az itt nevelkedő gyermekek, a DK ezért azonnali intézkedést követel a megsegítésük érdekében - jelentette ki.
Közölte: a DK törvényjavaslatban kezdeményezi, hogy 50 százalékkal emeljék meg a családi pótlékot azokban az egyszülős családokban, ahol az egy főre jutó kereset nem éri el az országos átlag felét. Ez gyerekenként 6-10 ezer forintos emelést jelentene és közel 300 ezer gyereket érintene - mondta kérdésre.
Jelezte azt is: a DK szerint általában is szükség lenne a családi pótlék emelésére, hiszen ezt a juttatást utoljára a Gyurcsány-kormány növelte 10 évvel ezelőtt. Úgy fogalmazott: a kormány a jövő generációban csak adófizetőket, "a jövő fejősteheneit" látja, az már nem érdekli, hogy az elhibázott családpolitika miatt gyerekek szegénységben fognak felnőni.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék