Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Élvezzük együtt a színes őszt!

Szerző: Babaszoba.hu

2008. január 26.

Forrás: Kismama magazin

A napi levegőzés most is fontos, mert a szobába zárt kisgyerek nyűgös, nehezen kezelhető lesz. Fedezzük fel az ősz szépségeit, és máris élvezni fogjuk a sétát! A kisgyerekek könnyen találnak maguknak valami érdekeset: egy-egy botot, kavicsot.

Gyűjtsünk szép színű, különleges alakú leveleket. Nem kell feltétlenül mindennap hazavinni őket, lepréselés nélkül úgyis hamar összepöndörödnek a melegben. Amit otthon ragasztgatnánk a lepréselt levelekből, azt a szabadban is kirakhatjuk a nedves útra. Színes virágcsokrot, állatfigurát, vitorlást, sormintát készíthetünk belőlük. Termésekkel, kavicsokkal kiegészítve emberke, a családtagok vagy bohócok alakulnak ki. Bízzuk a gyerek képzeletére, mit lát a különböző színekben, formákban.
Elindulás előtt dugjunk a zsebünkbe egy kis tűzőgépet: ezzel rögtönözzünk koronát kis királyfink vagy királylányunk fejére. Nagy sárga vagy piros leveleket hajtsunk keresztbe, úgy, hogy a nyél ne látszódjon. Illesszünk egymás mellé kis átfedéssel néhány ilyen félbehajtott levelet. Az egyes darabokat kapcsozzuk össze, végül az utolsókat is tűzzük egymáshoz, hogy kör alakú korona legyen belőlük.
Jó szórakozás a száraz falevelek rugdosása is, hiszen milyen jól zizegnek, hát még, ha meg is hemperedhetnek a kicsik a levélszőnyegen. Ez csak száraz időben és kutyáktól elzárt területen javasolható. Ha nagy pocsolya mellett visz el utunk, bocsássunk rá kis hajót: egy terjedelmes falevél vagy vékony fakéreg lesz a csónak, egy kis makk az utasa. Még jobban élvezik a kicsik a pecázást: ki tud a botja hegyével felemelni egy-egy falevelet?

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék