Kisgyerek

Elrettentő hasonmások

Gyerekszépségverseny-résztvevők és anyukáik öltöztek egyforma fellépőruhába.
2012. Március 21.

A TLC tévécsatorna ‘Toddlers and tiaras’ című tévéműsorában egy gyerekszépségversenyt: válogatásokat, felkészülést, fellépéseket követhetük végig. A sokat vitatott műsoron felbuzdulva Anderson Cooper talk-show-házigazda és csapata úgy döntött, különleges bemutatóval rukkolnak elő.

A műsor négy leghíresebb anyukáját átalakították gyermekeik pontos másává – saját elrettentő módszereiket alkalmazták rajtuk, valamint gyermekeik versenyruhájába öltöztették őket. Bár az eredmények rendkívül mulatságosnak tűnnek, a valóság egyáltalán nem az. Az átformálás célja ugyanis eredetileg az volt, hogy elgondolkodtassa a megszállott anyukákat: vajon teljesen rendben van az, hogy ezek a kislányok hiányos öltözékben és kihívó sminkben mutogatják magukat?

A próbálkozás azonban hiábavaló volt. Az önjelölt “Kuponkirálynő” anyuka például azonkívül, hogy kicsit szorosnak találta a fűzőt, csak a humoros oldalát látta az egésznek. Hatalmas buliként vélekedett a történtekről, jó mókának tartotta. A kínos átalakításos élmény nem változtatott a gyerekszépségversenyekhez való hozzáállásán.

“Nincs mit újragondolnom a döntéseimen a lányom szerepeltetésével kapcsolatban – nyilatkozta -, hiszen ez móka, az egész csak arról szól, hogy jól szórakozzunk. A lányom is élvezte, sőt élvezi is, ezért folyatjuk. Nekünk, akik ezt mindennap csináljuk, ez egy sport. Alana lányom ezt imádja, nem pedig a kosárlabdát vagy a baseballt.”

Amikor arról kérdezték, hogy van-e nála saját készítésű GoGo Juice – ami egy magas koffeintartalmú, Red Bullból és Mountain Dew-ból álló keverék, és a gyerek felpörgetéséhez használja -, a sztárként kezelt June közölte, hogy Anderson és a közönség megitta az egészet. A műsorvezető valóban ivott egy kortyot az üvegből, de udvariasan csak nagyon édesnek titulálta. Az itallal azonban valami más gond is lehet, legalábbis a neten található videókat elnézve:

June állította, hogy nem ad mindennap GoGo Juice-t a lányának, és fellépésekkor is csak néha, helyette cukrot vagy valamilyen koffeinest italt kap.

Cooper szerint a közönség meghökkent a parányi ruhácskában pózoló fiatal lánykán, de az anyuka tiltakozott. Szerinte ez olyan, mint egy úszódressz, nem mutat semmit, s egyébként is ez a gyerekeknél még máshogy van, hiszen nincs semmi takargatnivalójuk.

Az anyukák örömére van egy szülőkből álló másik csapat, nevezetesen a Lifetime’s Dance Moms, akik talán még náluk is meghökkentőbbek.“Ők rosszabbak, mint mi, mellettük mi jól nézünk ki” – mondta June. Kayla pedig, akiről köztudott, hogy arra bátorította a lányát, diétázzon és fogyjon le közel öt kilót, ezt mondta a másik csapatról: “Szerintem ők középszerűek, és nagyon kegyetlennek tűnnek”.

“Ők rosszabbak mint mi, mellettük mi jól nézünk ki” – mondta June. Kayla pedig, akiről köztudott, hogy arra bátorította a lányát: diétázzon és fogyjon le közel öt kilót, ezt mondta a másik csapatról: “Szerintem ők középszerűek és nagyon kegyetlennek tűnnek”.

Amikor a nyolcéves Ever Rose diétájáról kérdezték, annyit mondott, egyszerűen nem szeretné, hogy a gyerekei valaha is elérjék a 135 kilót, ahogy vele ez egyszer már megtörtént.“Nyilvánvaló, hogy a gyerekem lefogyott öt kilót néhány hét alatt. Ha én ezt meg tudnám tenni, szabadalmaztatnám, eladnám, és milliomos lennék belőle. És még vékony is. Mindig figyelünk arra, hogy mit eszünk, nem csak néhány héten keresztül. Az öt kilót valószínűleg nyáron szedte fel, amikor nem mozgott annyit, mint egyébként. Általában táncol, tornázik, de nyáron többnyire leáll, kicsit többet ül ide-oda, szóval valószínűleg akkor szedte fel ezt a súlyt.”

Azt mondja, próbálja arra tanítani a gyerekeit, hogy amennyire csak lehet, legyenek tudatosak az étkezésben és a mozgásban, és akkor nem kell félniük az elhízástól. “Négy gyerekem van, és nem akarom, hogy átéljék mindazt, amit én, hiszen mindannyiunknak vannak olyan élményeink, amelyektől szeretnénk megkímélni a gyerekeinket” – tört ki belőle.

Kérdés, vajon ezek a gyerekek erre a műsorra fognak-e hasonló élményként visszaemlékezni…

Forrás és fotók a showból: www.dailymail.co.uk