Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Elkényeztetem?

Szerző: Babaszoba.hu

2008. január 27. | Frissítve: 2020. március 27.

Forrás: Kismama magazin

Mindent megadok neki! - sokszor ezzel az elhatározással fognak hozzá a szülők a gyerekneveléshez. Nem biztos, hogy ezzel jó úton járnak, hiszen a "minden" valószínűleg túl sok.

Ajándékok: a kisgyereknek nincsenek anyagi igényei, csak a felnőttek plántálnak belé ilyesmit. Nem szükséges minden bevásárláskor finomságot venni, a születésnapi és karácsonyi ajándékok sem akkor szerzik a legnagyobb örömet, ha drágák, és túl sok van belőlük. A nagyinak sem kell minden látogatáskor elővarázsolnia valamit a kézitáskájából.

Lehet, hogy elkényeztetem?

Időnk és energiánk sem véges: akár otthon van a mama, akár dolgozik, mással is kell foglalkoznia. Szánjunk időt bőségesen a zavartalan, önfeledt játékra, és álljunk fel határozottan, ha már nem érünk rá. Nem kell mindig és mindenben kiszolgálnunk őt.
Nem csak gyümölcslevet lehet inni: a szomjúság csillapítására elegendő a víz.
Kisgyerekünket nem akkor szeretjük, ha mindent megadunk és megengedünk neki, hanem akkor, ha türelemmel elviseljük hangosságát, nyűgösségét, amikor éppen egy szabállyal kerül összeütközésbe. Jó egyensúlyérzékkel állítsuk fel a korlátokat, hogy ne nyomják el a kisgyerek fejlődését.
Hasznos cikkek a témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék