Kisgyerek

Elfogyott a szúnyogriasztó a boltokból

Üresek a boltok polcai, elfogytak a szúnyogriasztó szerek, a patikákból is hiányoznak a szúnyog elleni termékek.
2019. Június 25.
Elfogyott a szúnyogriasztó a boltokból

A csapadékos és meleg idő kedvezett a szúnyogok szaporodásának, a gyérítést pedig nehezítette az időjárás. Sok a szúnyog, ezért sokan szeretnének védekezni ellenük valahogyan. A gyógyszertárakba és drogériákba betérve ugyanakkor azt tapasztaljuk, hogy elfogytak a testre permetezhető szúnyogriasztó szerek – írta meg az Index.

A lapnak egy patikai alkalmazott azt mondta, hogy rendelni sem tudnak, ugyanis a népszerűbb termékeket mind hiánycikknek jelzi a rendszer. Ami érkezik, azt jellemzően a nyitva tartás első két-három órájában elkapkodják.

De miért nincs elég szúnyogriasztó szer?

Az Indexnek a Vape-termékeket gyártó Henkel elmondta, hogy a szúnyogriasztó termékek szezonálisak, és a keresletet mindig az előző év alapján próbálják meg megbecsülni, így döntik el, hogy mennyi terméket gyártsanak. A tavalyi igények alapján állt rendelkezésre az idei készlet, de a kereslet idén akkora volt, hogy pillanatok alatt elkapkodták.

Azonban jelenleg is több nagyobb szállítmány várható, és a boltok is növelték a rendeléseiket, tehát napokon belül ismét a polcokra kerülhetnek a Vape-termékek. Feltételezhetően a többi gyártó is hasonló logika szerint működik.

Gulyás Gergely a múlt heti kormányinfón elmondta, hogy országos lesz az irtás, de elsőbbséget élvezhetnek turisztikailag kiemelt helyek. A gyérítés egyébként most is zajlik, ez fog megerősödni majd.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Index.hu