Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Életveszélyes az állapota az egyik szétválasztott sziámi ikernek

Szerző: Babaszoba.hu

2019. augusztus 14.

Forrás:

Egy speciális vírusos lázzal küzd az egyik kislány.

Életveszélyes az állapota az egyik szétválasztott sziámi ikernek
Változott a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsapata által szétválasztott hároméves kislányok állapota: Rabeyánál pozitív fejleményekről számoltak be, Rukaya állapota viszont egy speciális vírusos láz miatt kritikus.
Az alapítvány a múlt héten számolt be arról, hogy Rabeya az augusztus 1-jén és 2-án végzett maratoni műtét után 5 nappal magához tért, mozgatta a végtagjait, felismerte édesanyját, figyelte a környezetét. Azóta a gyermek egész mondatokban beszél, mosolyog és szájon át eszik.
Testvére, Rukaya azonban továbbra is változatlanul altatás és légzéstámogatás alatt áll, de immáron önálló légzéssel. Egy ilyen összetett és hosszadalmas műtétnek, mint a több mint 30 órás koponya- és agyszétválasztás, a többnapos mélyaltatás a felépülési folyamat szakmailag megszokott velejárója. Azonban az utóbbi napokban Rukaya paraméterei és leletei problémát jeleztek, ezért orvosaink tesztet végeztek nála, mely pozitív eredményt mutatott. A fertőzés kimenetele valószínűleg kiderül a következő napokban, addig sajnos életveszélyről beszélhetünk az alapítvány közleménye szerint.
A fejüknél összenőtt sziámi ikrek szétválasztó műtétsorozatának koordinátora, Dr. Pataki Gergely, a végső szétválasztást vezető Dr. Csókay András, illetve az alapítvány aneszteziológiai team-jének vezetője, Dr. Csapody Marcell jelenleg is Dakkában van a kicsikkel.
(VIA)
Kapcsolódó írásaink: 

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék