Kisgyerek

Eldőlt egy mászóka, egy kislány meghalt Csányban

Két könnyebb sérültje is van annak a balesetnek, amelyben meghalt egy hatéves kislány, miután eldőlt egy mászóka a Heves megyei Csányban.
2019. Szeptember 30.
Eldőlt egy mászóka, egy kislány meghalt Csányban (fotó: police.hu)

Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője közölte: a helyszínre mentőhelikoptert és több mentőautót is riasztottak. A balesetben azonban egy kislány olyan súlyosan megsérült, hogy az ő életét a hosszas újraélesztés ellenére sem lehetett megmenteni. Két másik gyerek könnyebb sérüléseket szenvedett, őket a mentők kórházba vitték – tette hozzá.

A baleset körülményeit szakértői vizsgálat tisztázhatja.

Az MTI-t korábban Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője arról tájékoztatta, hogy az ügyben foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűncselekmény gyanúja miatt indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen.

A police.hu által közreadott fotó szerint egy kötélmászóka borult fel, amelynek fából van a kerete.

Az M1 aktuális csatorna csütörtök délutáni műsorában elhangzott, hogy a csányiak régóta panaszkodtak az óvoda udvarán lévő játékokra, amelyek felújítása szerepelt is az önkormányzat tervei között. A műsorban azt is közölték, hogy a fából készült mászóka földben lévő része elkorhadt, emiatt dőlt fel.

Forrás: MTI