Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ekkor jöhet a gyerekek vakcinája

Szerző: Babaszoba.hu

2021. március 2.

Forrás: Infostart.hu

Az általános iskolások 2022-re nagy valószínűséggel hozzáférhetnek koronavírus-vakcinához Anthony Fauci epidemiológus, amerikai egészségügyi főtanácsadó szerint.

Jövőre jöhet a gyerekek vakcinája is (fotó: Getty Images)
Anthony Fauci epidemiológus szerint az idei év végére elkészülhetnek a gyerekeken végzett oltáskísérletek, így 2022 legelején megkezdődhet az általános iskolások oltása is - adta hírül az infostart.hu az NBC nyomán. Fauci szerint a középiskolásokat a következő iskolaév elején kezdhetik el oltani.
A Pfizer és a Moderna is teszteli koronavírus elleni oltását gyerekeken: a Pfizer 12-15, a Moderna 12-17 éves korosztályban folytat klinikai kísérleteket. A gyerekeken végzett gyógyszerkísérletekre nagy szükség van, mivel az ő immunrendszerük másképp működi, mint a felnőtteké.
A Sinopharm oltás gyártójának vezérigazgatója, Liu Jingcsen szerint hamarosan 3-17 éves gyerekek számára is adható lesz a vakcina, a klinikai kísérletek azt mutatják, nincs eltérés a gyerekek immunreakciójában a felnőttekével összehasonlítva.
Nem is teljesen ugyanolyanok a gyerekeken végzett kísérletek, mint a felnőttek körében végzettek - írja az ABCNews nyomán az infostart.hu. A gyerekek esetében az önkéntesek fele oltást kap, a másik felük pedig placebót, de nem tízezreket, hanem néhány ezer főt vonnak be a kísérletbe és vérvizsgálatokkal bizonyosodnak meg arról, hogy megfelelő-e az immunválasz. Ez azt jelenti, hogy hónapok helyett hetekbe telik, hogy egy klinikai kísérlet konklúziójáig eljuthassanak.
A koronavírus elleni oltás gyermekeken végzett kísérletei körültekintően szervezett keretek közt zajlanak, a részvételhez szülői engedély kell, és akárcsak a felnőttek, a gyerekek is dönthetnek úgy bármikor, hogy nem folytatják a részvételt.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék