Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Egyre több az étkezési zavaros gyerek

Szerző: Babaszoba.hu

2013. december 17.

Forrás: Medipress

A kisgyerekek egyre kisebb kortól akarnak "szexin kinézni", ezért kamasz korukra komoly étkezési zavarokkal küzdenek.

Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy az utóbbi években megháromszorozódott az étkezési zavaros tinédzserek száma, aminek hátterében az a káros irányzat áll, miszerint a gyerekek már egyre fiatalabb korban igyekeznek szexivé válni, a médiából pedig ömlik rájuk az a téves nézet, hogy csakis az irreálisan vékony modellek néznek ki jól.
Az angliai NHS adatai szerint 2010-11 során több mint 6500 gyereket kezeltek anorexiával, és a betegek életkora egyre alacsonyabb. A gyerekek étkezési zavarának hátterében legtöbbször a saját maguk által támasztott irreális elvárások állnak, továbbá az elhízástól való folytonos félelem, amiket csak megerősítenek az egyre inkább elterjedő internetes zaklatások.

A vizsgálatok során kiderült, hogy nagyon sokáig kell várni a kezelésekre, a jelentkezők negyven százalékát pedig el is utasítják azzal, hogy a testtömeg-indexük nem elég alacsony. Ez pedig nagyon veszélyes hozzáállás, hiszen ezeket a gyerekeket a szüleik éppen azért vitték orvoshoz, mert nem esznek rendesen és úgy érzik, nem elég vékonyak.

Egy nemrégiben megjelent tanulmány kimutatta, hogy a hét és tizenegy év közötti lányok esetében ötből egyen fogyókúráznak, mivel azt érzik, környezetük elvárja tőlük, hogy soványak legyenek. A szakemberek nagyon aggasztónak tartják ezt a jelenséget, hiszen egy 9-10 éves lánynak még felhőtlenül kellene élveznie a gyerekkorát, nem pedig a kalóriákat kellene aggodalmaskodva számolgatnia.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék