Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Egyre kevesebbet alszik!

Szerző: Babaszoba.hu

2008. január 27. | Frissítve: 2016. április 14.

Forrás: Kismama magazin

Általában egészen egyéves korig jellemző, hogy a kicsi naponta kétszer alszik, rendszerint délelőtt és kora délután. Ám lassan azt tapasztaljuk, hogy az éber időszakok nyúlnak, így az alvásidők is későbbre tolódnak.

Nehézkes az átmeneti időszak, amikor a délelőtti alvás szinte délben kezdődik, a délutáni pedig az estébe nyúlna. Ilyenkor kicsit rendezzük át a napot: ebédeljünk korábban, utána biztosan elalszik a gyerek, majd sétáljunk nagyot, és csak kora este térjünk haza. Korai vacsorával és előbbre hozott lefekvéssel végül valóban nem fogja érezni a délelőtti alvás hiányát.
Figyeljünk mindig a jelzéseire, és alkalmazkodjunk a ritmusához. Ez többször is változhat, például attól függően, hogy meddig van világos, mikor kel a nap - ezek a tényezők még igen erősen befolyásolják az alvási szokásait. Ennek ellenére vannak olyan időszakok is, amikor akár hónapokig is ugyanaz a megbízható alvási rend tartja magát.

Figyeld a jeleket, lehet, hogy már nem igényel annyi alvást


Próbáljuk tiszteletben tartani ezt, de azt is vegyük észre, amikor újabb fejlődési szakasz közeleg, és segítsünk neki új rendet találni.

További cikkek a babák alvási szokásairól:
 • A babák alvásigénye
 • Baglyok és pacsirták
 • Szoktatás kérdése, hogy aludjon éjszaka?
 • Hogyan alszunk, mennyit alszunk?

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Tejtartalmú bébiétel a babának?! (X)

  A tejszármazékot tartalmazó bébiéteket, babadesszerteket bizalmatlanul fogadják a szülők. Természetesen laktózintolerancia vagy tehéntejfehérje-allergia esetén ezeket az ételeket kerülni kell.

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Legkeresettebb címkék