Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Egy pofonegyszerű "hack", ha kisgyerekkel utazol

Szerző: Jaksa Petra

2017. június 9.

Forrás: babaszoba.hu

Nemsokára utaztok a gyerekkel, és még fogalmad sincs, hogy mivel fogod lekötni a kis örökmozgót? Akkor ez a szuper ötlet neked szól!

Csak egy lufira lesz szükséged, és máris kezdődhet a móka


Vannak helyzetek - és a nagy nyári utazások pont ilyenek - amikor hosszabb-rövidebb időre muszáj lekötni a gyerek figyelmét, hogy ne unatkozza (vagy rosszabb esetben hisztizze) végig a várakozást például egy repülőtéren. Ilyenkor jöhet jól egy anyuka zseniális ötlete, amihez nem kell más, csupán néhány lufi.
Szinte semmi helyet nem foglalnak, ugyanakkor remekül elszórakoztatják a gyerekeket, főleg a hazafele úton, amikor már az összes nyaralásra bepakolt játékot megunták. Csak előveszel egy lufit a reptéren, ha késik a gép vagy várni kell a csatlakozásnál, felfújod, és már indulhat is a családi röplabda csata! Ugyanígy egy hosszú autóút alatt is bevetheted, mikor megálltok kicsit átmozgatni az elgémberedett végtagjaitokat (és van rá alkalmas hely, pl. egy benzinkút melletti téren).
Számtalan játékot játszhattok egy egyszerű léggömbbel, az egészben pedig a legjobb, hogy ugyanúgy leköt egy 2, mint egy 15 éves gyereket. Hát nem zseniális?
Néhány ötlet:
- Dobálhatjuk, cél: ne essen le a földre.
- Filctollal rajzolhatunk rá.
- Fogjuk be a felfújt lufi száját, majd engedjük el. Versenyezzünk, hogy kinek repül messzebbre a léggömbje.
- Fogjunk a térdünk közé egy-egy lufit, és szintén versenyezzünk, hogy így járva ki jut el messzebbre.
Amire vigyázzunk:
Soha ne hagyjuk négyéves kor alatt, hogy egyedül játsszon a gyerek a lufival. Ha kidurrant vagy leeresztett, azonnal dobjuk ki minden egyes darabkáját, a kicsit ugyanis akár meg is fulladhatnak tőlük!

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék