Kisgyerek

Egy kislány fejsérülést szenvedett, lezárták az újonnan átadott csúszdaparkot

Két nap után lezárták a 16. kerületi csúszdaparkot, miután egy kislány fejsérülés miatt került kórházba.
2019. Október 14.
 Lezárták az újonnan átadott csúszdaparkot (fotó: iStock)

Két nappal az önkormányzati választások előtt adták át a 16. kerületi Reformátorok terén a csúszdaparkot – írja az Index. A 24.hu már korábban beszámolt róla, hogy a szülők a kerületi ügyekkel foglalkozó Facebook-csoportban arról panaszkodtak, hogy a csúszdák veszélyesek, a gyerekek túlságosan felgyorsulnak, megütik magukat.

A posztokra reagált a városvezetés is. Szabó Tamás, a polgármesteri kabinetvezető közölte, hogy szombaton és vasárnap felügyelet mellett fognak működni a csúszdák. “Elemezzük a tapasztalatokat és ha kell intézkedünk. Fontos tudni, hogy a csúszdák szabványos, megfelelő minősítéssel rendelkező játszóeszközök, ezek nélkül fel sem lehetne szerelni őket sehol az EU-ban” – írta.

Reformátorok terén október 11-én átadott csúszdapark ÉLETVESZÉLYES! Sajnálatos módon már meg is van az első komolyan megsérült gyermek. Egy kislányt fejsérüléssel szállítottak a Heim Pál kórházba – ezt már Nagy Richárd György XVI. kerületi ellenzéki képviselőjelölt közölte Facebook-oldalán október 12-én.

Szombat délután aztán a kerületi önkormányzat Facebook-oldalán közölte, hogy két új csúszdát lezártak. “A Reformátorok tere csúszdái közül kettőt további felülvizsgálatig lezártunk. A TÜV minősített csúszdákat a kivitelező és a TÜV minősítők ma újból ellenőrzik. Első a gyerekek biztonsága”.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Index.hu