Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Egészségesen az oviban is

Szerző: Babaszoba.hu

2013. augusztus 25. | Frissítve: 2018. szeptember 11.

Forrás: babaszoba.hu

Nem árt a gyerekek szervezetét megerősíteni a bölcsőde- és az óvodakezdés idején, hiszen számos betegséggel kell szembenézniük.

Egészségesen az oviban is

A tapasztalt szülők a megelőzésre helyezik a hangsúlyt, hiszen tudják, hogy csak az erős immunrendszerű gyerekek tudják legyőzni a fertőzéseket. Az őszre való felkészülésben érdemes természetes gyógymódokban gondolkodni, hiszen a gyógyszerek mellékhatásai pluszterhelést jelentenek.
Minél kisebb egy gyerek, annál érzékenyebben reagál a szervezete a fertőző betegségekre, mivel az immunrendszer működése ilyenkor még nem alakult ki teljesen. Bár tudni kell azt is, hogy a kiállott betegségek által érik az immunrendszer, tehát néhány betegségen nem árt átesni.
Azonban a közösségbe kerülő kicsinél nem ritka, hogy az őszi-téli hónapokban gyakrabban beteg, mint egészséges, még szinte meg sem gyógyult, és már újra elkap valamilyen fertőzést. És legyen bármilyen körültekintő a szülő, a közösségi élet, az időjárás mind kedveznek a járványok, vírusok terjedésének. Az egészséges gyerek is átlagosan három-négy alkalommal betegszik meg évente.
A leggyakoribbak a vírusos eredetű felső és alsó légúti betegségek, a nátha, a torokgyulladás, a hörghurut, a középfülgyulladás.

Mit tehetünk, hogy elkerüljük a betegségeket?

Nagyon fontos az egészséges életmód, a vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban gazdag táplálkozás és a sok mozgás szabad levegőn. Az ásványi anyagok az anyagcsere szinte minden fázisában fontos szerepet töltenek be, így az agy és az idegpályák fejlődésében, a hosszan tartó hiányuk miatt fejlődési zavar alakulhat ki.
A legfontosabb ásványi anyagok közé tartozik a kalcium (tej, tejtermékek, olajos magvak), a nátrium, a kálium, a magnézium (zöldségfélék, hüvelyesek, gabonafélék) és a foszfor. A táplálkozáson túl fontos a napfény is, megfelelő védelemmel ellátva legyenek sokat a levegőn a gyerekek, hogy feltöltsék a D-vitamin-készletüket.

Kapcsolódó cikkeink:


Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Üdvözlünk a kisgyermekkorban! (X)

Az utóbbi időben rengeteg "első" alkalmat ünnepeltetek. Az első lépések, az első szavak, az első önálló kanál használat és a babád első születésnapja. Gratulálunk - egyéves korban a babád hivatalosan már kisgyermek!

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék