Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Egészséges felnőtté tesz a gyermekkori kreatív játék

Szerző: Babaszoba.hu

2010. május 19.

Forrás: Medipress

Egy brit kutatás szerint azok a gyermekek, akik kreatívan és aktívan játszanak, egészségesebb felnőtté válhatnak.

Médiatár főoldal
videó

Az ugrálás okosabbá tesz

Az ugrálás okosabbá tesz
Az eredmény egy 505 fiatal felnőttet magába foglaló kutatásból származik, a résztvevők beszámoltak egészségi állapotukról és gyermekkori játszási szokásaikról. Az Ulsteri Egyetem kutatói négy játéktípust találtak melyek különböző módon kapcsolatban álltak a felnőttkori egészségi állapottal.

A gyakoribb gyermekkori kreatív játék olyan jó felnőttkori egészségi szokásokat vetíthet előre, mint például az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás. A gyermekkori aktívabb játék kapcsolatba hozható a felnőttkori jobb egészséggel és több testmozgással. Azok a felnőttek, akiket gyermekkorukban korlátoztak a játékban, például kevesebb idejük jutott rá, nagyobb eséllyel lesznek túlsúlyosak és folytatnak egészségtelenebb életmódot.
"A gyermekek fejlődésében minden szempontból nagyon fontos, hogy rendelkezzenek a játék szabadságával és lehetőségével, azonban erről gyakran elfeledkeznek" - mondta a tanulmány szerzője, Tony Cassidy a Brit Pszichológiai Társaság sajtóközleményében. "A játék olyasmi, melyet a legtöbb gyerek szeretne csinálni, és ez természetes, de ennek fontosságát nem mindig veszik észre a felnőttek, kiváltképpen a rendeleteket hozók."

"Valamilyen okból kifolyólag a társadalmunk korlátozta a gyermekek a játékát" - fűzte hozzá Cassidy. "Ahhoz, hogy megszüntessük a korlátozást és visszafordítsuk a potenciálisan ártó tendenciát, a felnőtt társadalom hozzáállásának megváltoztatására van szükség."

A kutatás eredményét a Brit Pszichológiai Társaság április 14-i évenkénti konferenciáján mutatták be.

Videó: HáziPatika.com

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék