Kisgyerek

Egészség, tudatosan, influenzás időszakban is

Szponzorált tartalom
2019. December 04.

Az influenza H és N jelölése két, a vírus felszínén elhelyezkedő antigént jelent, melyek évről évre kicsit átalakulnak, de néha hirtelen megváltoznak, és a szervezet egy ismeretlen kórokozóval áll szemben. Ilyenkor alakulnak ki nagy járványok.

Az influenzavírus a szervezetből immunválaszt vált ki, a saját védekező rendszere gyógyítja meg a beteget. Antibiotikumot általában csak a szövődményekre (felülfertőződött torok, tüdőgyulladás) adnak. Az influenza vagy szájon, vagy az orron keresztül fertőz. A rendszeres kézmosás, főleg evés előtt ezért is nagyon hasznos. A torkot öblítsük ki naponta végzett sós vizes gargalizálással. Az influenzavírus 2-3 napig is elidőzik az orrüregben és a torokban, mielőtt munkája eredménye érezhetővé válna.  A meleg tea is kimossa a szájüreget, és a béltraktusban elpusztítja a vírust. Az influenzát ne hordjuk ki lábon, egyrészt, mert fertőző betegség, másrészt, mert ilyenkor lesznek elhúzódó szövődményei.

A gyógyulást támogassuk homeopátiás szerekkel

Az influenzaszerű tünetekre javasolt Oscillococcinum heti 1 egyadagos tartály adagban ajánlott szezon alatt, és az első influenzás tünetek megjelenésekor azonnal be lehet vetni. Eredményes használatának egyik titka, hogy az első tünetektől, minél előbb kezdjük el adni.

Az Oscillococcinum alkalmazható önállóan, vagy kombinációban, az egyéni tünetekre rendelt homeopátiás szerrel. Hagyományos gyógyszerek mellé is adható.

Fontos tudni, hogy a homeopátiás szerek nem csillapítanak lázat, fojtanak el köhögést, ölnek vírusokat, hanem a szervezet saját védekező rendszerét támogatják. Ezért nagyon fontos, hogy segítsük a szervezet munkáját pihenéssel, fogyasszunk sok folyadékot és könnyű ételeket együnk.

Közösségbe járó gyerekek, várandósok és idősek is szedhetik az Oscillococcinumot.

Gyógyuljunk és éljünk tudatosan.

Egészség, tudatosan, influenzás időszakban is