Kisgyerek

Édes ünnepek ésszel

Ha a rokonoktól túlságosan sok édesség gyűlik össze, tegyünk félre ínségesebb időkre. Kisgyerekünkkel együtt pakoljunk el néhány tábla csokoládét egy szép fémdobozba.
2008. Január 27.

Ha nincs mindig az orra előtt, sokszor eszébe sem jut a nassolás. Az egész napos folyamatos eszegetés helyett főétkezések után vegyünk elő a készletből, majd mossunk utána fogat.

Említsük meg csemeténknek, mennyire örülne egy-egy rászoruló gyerek néhány csokifigurának, lehet, hogy szívesen elajándékoz néhányat. Kis darabokat vásároljunk, még ha az óriástábla gazdaságosabb is.

A mennyiség csökkentése mellett igyekezzünk egészséges finomságokkal helyettesíteni a túl édes, cukorban és zsírokban gazdag készárukat. Süssünk teljes kiőrlésű lisztből mézeskalácsot, kókuszos kekszet. Csoki helyett dióval, mogyoróval, aszalt gyümölcsökkel tömjük meg a Mikulás-zacskót.

Az illatos sült alma, sült gesztenye, sült tök, fahéjas vagy borsmentatea ugyanolyan finom téli csemege, mint a csokoládé, sőt sokkal változatosabb ízeket “keverhetünk ki” az egész családnak.

Ezek is hasznosak lehetnek:

  • Egészséges nasi gyerekeknek
  • Szállj ki a cukorhintából!
  • Ne szoktassuk rá a nassolásra!
  • Édes élet cukor nélkül
  • Forrás: Kismama magazin