Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Édes ünnepek ésszel

Szerző: Babaszoba.hu

2008. január 27. | Frissítve: 2015. november 30.

Forrás: Kismama magazin

Ha a rokonoktól túlságosan sok édesség gyűlik össze, tegyünk félre ínségesebb időkre. Kisgyerekünkkel együtt pakoljunk el néhány tábla csokoládét egy szép fémdobozba.

Ha nincs mindig az orra előtt, sokszor eszébe sem jut a nassolás. Az egész napos folyamatos eszegetés helyett főétkezések után vegyünk elő a készletből, majd mossunk utána fogat.

A csokimikulás akár a csomagolásában is maradhat


Említsük meg csemeténknek, mennyire örülne egy-egy rászoruló gyerek néhány csokifigurának, lehet, hogy szívesen elajándékoz néhányat. Kis darabokat vásároljunk, még ha az óriástábla gazdaságosabb is.
A mennyiség csökkentése mellett igyekezzünk egészséges finomságokkal helyettesíteni a túl édes, cukorban és zsírokban gazdag készárukat. Süssünk teljes kiőrlésű lisztből mézeskalácsot, kókuszos kekszet. Csoki helyett dióval, mogyoróval, aszalt gyümölcsökkel tömjük meg a Mikulás-zacskót.

Az illatos sült alma, sült gesztenye, sült tök, fahéjas vagy borsmentatea ugyanolyan finom téli csemege, mint a csokoládé, sőt sokkal változatosabb ízeket "keverhetünk ki" az egész családnak.

Ezek is hasznosak lehetnek:
 • Egészséges nasi gyerekeknek
 • Szállj ki a cukorhintából!
 • Ne szoktassuk rá a nassolásra!
 • Édes élet cukor nélkül

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Kapcsolódó fórum témák

  Legkeresettebb címkék