Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Duplájára nő az árvaellátás minimuma

Szerző: Babaszoba.hu

2021. december 28.

Forrás: 24.hu/MTI

Ez akár 25 ezer forint havi emelést is jelenthet gyerekenként. Januártól egyszerűsödnek és szigorodnak a tartásdíj behajtásának szabályai is.

Duplájára nő az árvaellátás minimuma (fotó: Getty Images)
Az Egyszülős Központ MTI-hez eljuttatott közleménye szerint januártól egyszerűsödnek és szigorodnak a tartásdíj behajtásának szabályai és a különélő szülő helyett az állam előlegezi meg az elmaradó tartásdíjat több mint 50 ezer forintig. Mint írták, jelenleg az egyszülős családban élő gyerekek közel negyede nem kapja meg azt a járandóságot, amely neki törvény szerint jár.
Emellett több mint duplájára nő az árvaellátás minimuma, ez akár 25 ezer forint havi emelést is jelenthet gyerekenként. Ez azt jelenti, hogy a jövő évtől havi 50 ezer forintra nő az árvaellátás legkisebb mértéke, az intézkedés 40 ezer személyt érint, az első utalás 2022. január 12-én érkezik a számlákra - írja a Világgazdaság nyomán a 24.hu.
Novák Katalin hivatala a lappal közölt azt is: Magyarországon az árvaellátás mértéke az elhunyt szülő által megszerzett szolgálati időhöz és az általa az elhalálozásáig elért jövedelemhez igazodik. A juttatásnak nem volt, és ezután sem lesz felső összeghatára.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék