Dinnyéből levest
Szerző: Babaszoba.hu
2012. szeptember 6. | Frissítve: 2017. július 10.
Forrás: babaszoba.hu
Még szezonja van a sárgadinnyének, érdemes hát jól feltöltekezni belőle. Finom levest ajánlunk mamának és babának.
h i r d e t é s

Dinnyéből levest
Sárgadinnyeleves sonkával
Hozzávalók a leveshez:
1 kiló zöld húsú sárgadinnye
egy nagy fej hagyma
egy kiskanál só
frissen őrölt bors
egy citrom leve
egy marék zúzott jég
6-8 szelet sonka
1 kiló zöld húsú sárgadinnye
egy nagy fej hagyma
egy kiskanál só
frissen őrölt bors
egy citrom leve
egy marék zúzott jég
6-8 szelet sonka
A meghámozott hagymát négyfelé vágom, majd a dinnye húsával együtt turmixgépbe teszem. Beleszórom a fűszereket, a citromot, a jeget, és pürésítem. Tálaláskor kis poharakba vagy tányérokba merem, a levesek tetejére sonkát szaggatok (de fel is csíkozhatom szabályosan a szeleteket), és egy kis extra borsot tekerek rá.
A baba ételéhez: Egy cikkely dinnyét egy fél almával pürésítek. Ha dúsítani szeretném, zabpelyhet is keverek hozzá. 7 hónapos kortól adható.
Kapcsolódó cikkeink:
- Sárgadinnye: vitamindúsabb, mint a görögdinnye
- A görögdinnye áldásos hatásai
- Gyümölcsös receptek
- Sárgadinnye: vitamindúsabb, mint a görögdinnye
- A görögdinnye áldásos hatásai
- Gyümölcsös receptek
Hozzászólások