Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Cumi-elvonókúra

Szerző: Babaszoba.hu

2008. január 27. | Frissítve: 2021. március 14.

Forrás: Kismama magazin

Szeretnéd, ha már a kicsi elbúcsúzna a cumitól? Néhány időzítéssel kapcsolatos jó tanács és pár tipp, hogy könnyítheted meg a cumiról való leszokást.

Sok gyerek cumizik

Néhány tipp és tanács a cumiról való leszoktatáshoz

  • Betegségből lábadozva, kórházból, nagyszülőtől hazatérve vagy éppen hosszasabb elválásra készülve, bölcsődekezdéskor, kistestvér születésekor a kisgyerek érzelmi egyensúlya kevésbé szilárd. Ilyenkor szüksége van megszokott vigaszára, ne vegyük el tőle.
  • Ha meggyőződtünk arról, hogy nem kötődik hozzá annyira, csak megszokásról van szó (például eldobálja, elhagyja), "elveszíthetjük". Nyugodtan magyarázzuk meg a kisgyereknek, mi történt, és maradjunk szilárdak akkor is, ha nem véletlen elvesztésről van szó. Végérvényesen tüntessük el, és ne pótoljuk újabbal.
  • Próbálkozhatunk észérvekkel, felkelthetjük becsvágyát: te már nem vagy kisbaba, ilyen ügyes nagyfiúnak nem kell cumi. Talán odaadja napközben, ha biztos lehet benne, hogy estére, amikor nem érzi magát nagyfiúnak, visszakapja.
  • Ajánljunk fel csábító cserét. A kisbabának való cumiért kaphat cserébe egy régen vágyott ajándékot. A cserének időben egyszerre kell történnie: ő odaadja nekünk a cumit, mi pedig a nagy gyereknek való játékot.
Akármelyik módszert is választjuk, a leszokási időszakban öleljük meg gyakran kisgyerekünket, biztosítsuk szeretetünkről, és őrizzük meg türelmünket a nehéz helyzetekben is, végül is mi magunk alakítottuk ki nála azt a szokást, amitől most már szabadulni szeretnénk.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék