Kisgyerek

Csőben sült, vaníliás rakott túrós palacsinta

Minden nagymama ezzel főzi meg az unokáját. Kicsit felfrissítve a receptet még finomabbá teheted a nagy kedvencet.
2012. Július 19.

Csőben sült, vaníliás rakott túrós palacsinta

Próbáld ki ezt az isteni palacsintát te is!

Hozzávalók

a palacsintához:

30 deka zabliszt

5 deci zabtej

négy tojás

egy evőkanál só

1 deci + egy evőkanál olívaolaj

1 deci szóda vagy buborékos ásványvíz

a töltelékhez:

1 kiló zsíros túró

10 deka mazsola vagy aszalt sárgabarack, esetleg más aszalt gyümölcs

két evőkanál vaníliaeszencia vagy egy vaníliarúd kikapart magjai

egy biocitrom héja

két evőkanál citromlé

hat evőkanál méz vagy nyírfacukor

az öntethez:

5 deci tejföl

négy evőkanál méz vagy nyírfacukor

A palacsinta hozzávalóit a szóda kivételével egy turmixgépben csomómentesre keverem, utólag hígítom a vízzel. Egy serpenyőben felhevítem az olajat, megsütöm a palacsintákat, hagyom őket kihűlni.

Amíg sülnek a palacsinták, előmelegítem a sütőt 180 fokra, és elkészítem a tölteléket. Ehhez az összes hozzávalót alaposan elkeverem, majd megtöltöm a kihűlt palacsintákat két-két evőkanál töltelékkel, feltekerem, és lerakom őket rétegekben egy tűzálló tálba. Végül az öntetnek szánt tejfölt is elkeverem a mézzel, és megöntözöm vele a tál palacsintát.

Negyven percig sütöm a művet sütőben, vagy amíg a teteje aranysárgává nem válik. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.

Csőben sült, vaníliás rakott túrós palacsinta

További finomságok:

Édes és sós egyszerre: almás-csirkés palacsinta

Alma új köntösben

Kétszínű túródesszert babáknak

Ananászos édességek