Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Csináltál egy jó videót a gyerekről? Csinálj belőle pénzt is!

Szerző: Fodor Marcsi

2012. május 29.

Forrás: babaszoba.hu

A videó tényleg aranyos. Bátyja ölében ül az egyéves Charlie. A nagyfiú vigyorogva bedugja az ujját a kisöcsi szájába, mutatva, hogy már milyen sok foga van a kis huncutnak. Ám Charlie négy pici gyöngyfogával alaposan beleharap a bátyó ujjába, akinek a mo

Aranyos jelenet, gondolták a szülők is, amikor 2007-ben felvették videóra, és feltették a Youtube-ra, hogy a rokonok, barátok is mosolyogjanak egy jót. Álmukban sem gondoltak arra, hogy pénzt keressenek vele. Ám miután egy amerikai tévécsatornán bemutatták a klipet a vicces házi készítésű videók kategóriában, több mint 400 millióan kattintottak rá, hogy újra láthassák. Charlie igazi internetszenzáció lett, a videó pedig a nézettség szempontjából maga mögé utasította Lady Gagát, Jennifer Lopezt és Shakirát is. Jelenleg ez minden idők hatodik legnézettebb videoklipje a Youtube oldalán.

Jókor voltak jó helyen, ahogy mondani szokás, mert Charlie szülei lettek a Youtube 2007-es újításának első nyertesei, a cég ugyanis éppen ebben a évben határozta el, hogy reklámokkal nyereségessé teszik a veszteséges videomegosztót. És hogy ne keveredjenek vitába a feltöltővel, megosztják a bevételt, ha az beleegyezik, hogy reklámokat helyezzenek el a klipje elejére vagy mellé.Charlie szülei eddig 36 millió forintot kerestek a videóval, és az üzletnek még nincs vége. A siker ugyanis világméretű, és kár lenne ennyiben hagyni, gondolta egy internetes ügynök, aki felvette a kapcsolatot a családdal. Közösen kitalálták, hogy kibővítik a "Charlie-megharapta-az-ujjam márkanevet", és a fiúk köré felépítenek egy igazi nemzetközi üzleti modellt, mindennel, ami ehhez jár: internetes oldallal, telefonra letölthető alkalmazással és egy olyan rajzfilm- és mesekönyvsorozattal, melynek a két huncut, rosszcsont fiú lesz a főszereplője, és amelyben természetesen el fogják mondani, hogy harapni rossz dolog, és nem szabad ilyet csinálni.
- Mindenki azt mondja, hogy árulhatnánk a srácok fotóival díszített bögrét, kulcstartót, és nagyon sok cég keresett már meg minket, hogy adjuk el nekik a videót, hogy berakhassák a reklámjukba, de ebbe nem egyezünk bele. Nem akarjuk eladni a gyerekeinket, és nem akarjuk szereplésre kényszeríteni őket. A pénzt pedig, amit kaptunk, félretettük a későbbi taníttatásukra. Nem ebből akarunk megélni, de örülünk a sikernek és annak is, hogy a videó ennyi embernek tetszett. És nincs ellenünkre az sem, ha okos és jó célok mögé állhatunk, de nem mindenáron - állítja a harminckilenc éves apa, aki tucatnyi sokmilliós ajánlatot utasított már vissza a gyerekek érdekében.

Hogyan kereshetsz te is pénzt az internet segítségével?


Mindegy, hogy blogolsz, videót töltesz fel, vagy saját internetes oldalad van, a lényeg mindig a számokban rejlik. Ha elegendő látogatód van, értékes reklámfelületet tudsz eladni. Az internetes oldalak egy része, mint a Youtube vagy a Blogspot, meg fog keresni, ha elérted a kritikus számot, és felajánlják a lehetőséget, hogy reklámot tesznek ki az oldaladra, és fizetnek is érte. Persze nem azonnal, és nem is túl sokat. Ezer kattintásonként 5 dollár az átlagos tarifa, de csak akkor utalnak, ha eléred a százdolláros határt, akkor viszont tényleg megkapod a pénzt, és ez nem átverés. Ám azt tudnod kell, hogy ahhoz, hogy számottevő pénzt kereshess ezzel, tényleg nagyon sok embert kell elérned, és erre nagyobb az esélyed, ha nem (vagy nem csak) magyarul, hanem angolul is kiírod, mondjuk, a videokliped címét, vagy más nyelven is blogolsz, és így lehetőségét teremtesz arra, hogy az egész világról rád találjanak.A srácokról azóta készült videók ide vannak feltöltve. (Már hárman vannak, mert érkezett a családba még egy fiúgyerek, Jasper.)

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék