Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Csináljunk valamiből valamit! Egyszerű és olcsó játékok gyerekeknek

Szerző: Babaszoba.hu

2008. január 26. | Frissítve: 2017. június 22.

Forrás: Kismama magazin

A kisgyerek fantáziája nem ismer határokat: a kavicsok lehetnek katonák, egy kartondoboz repülő, a takaró hajó. Használjuk ki ezt, és mutassuk meg neki, milyen egyszerűen játékká alakíthatjuk a környezetünkben található tárgyakat.

Sokszor a legegyszerűbb játékokat élvezik a legjobban a gyerekek


Gyűjtsünk össze legalább hat különböző színű műanyag kupakot (izgalmasabb kétszer hattal). Rejtsünk alájuk egy-egy meglepetést: mazsola, zizi, meggy, matrica. Színes dobókockával felváltva dobunk, és elvesszük a megfelelő színű kupak alatti meglepetést. Ha nem túl indulatos természetű a gyerekünk, egy-egy "fabatkát" (például meggymagot, kavicsot) is becsempészhetünk a játékba.
Fektessünk az oldalára egy üres tejesdobozt, vágjuk le a felső lapját, kissé kanyarítsuk ki az oldalát: máris látszik a hajó váza. Ha színes öntapadós tapétával bevonjuk és feldíszítjük, kár is lenne elengednünk a vízen. Kössünk rá madzagot, és úgy úsztassuk.

Vízijárgányok jégkrémpálcákból

Gyűjtsük össze jégkrémpálcikáinkat, mossuk és szárítsuk meg őket. Könnyen elkészíthetjük kisgyerekünkkel együtt ezeket a kis alkotásokat.
Vitorlás: Fektessünk egymás mellé négy pálcát egymástól két-két centi távolságra. Kenjük be ragasztóval, és fektessünk rá keresztben szorosan egymás mellé annyi pálcát, hogy befedjék az alsó szintet. Ismét ragasztózzuk be a felületet, és újra rakosgassunk rá egy sor lapocskát megint csak keresztirányban. A közepébe szúrjunk bele függőlegesen egy újabb pálcát, ez lesz az árbocrúd. Papírból vágjunk ki rá háromszög alakú vitorlát.
Tutaj: Két pálcát lefektetünk egymástól tenyérnyi távolságra, keresztirányban ráragasztunk az elejére három pálcát, majd ezekre kettőt az alsó kettővel megegyezően. Miután jól megragadtak, a végére befőttesgumit húzunk. Erre csavarhatjuk rá a propellert, egy fél pálcát. Vízre helyezve és a betekert propellert elengedve halad előre.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék