Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Családtámogatási intézkedések a járvány alatt - Itt vannak a részletek

Szerző: Babaszoba.hu

2020. április 23.

Forrás: Portfolio.hu

A kormányrendelet-módosítások a veszélyhelyzet lejárta utáni 30. napig hosszabbították meg a bejelentési, jogosultsági, igénylési határidőket a legtöbb családtámogatási kedvezmény, állami támogatás esetében.

Családtámogatási intézkedések a járvány alatt - Itt vannak a részletek (fotó: Getty Images)
Azoknak született fontos döntés, akik épp a koronavírus-járvány hazai megjelenése környékén szerettek volna családtámogatást igényelni, vagy akik gyesen vannak, vagy azoknak, akiknek bejelentési határidejük lejár.
A kormányrendelet-módosítások a családtámogatási intézkedések (CSOK, babaváró hitel, kamattámogatott hitelek, jelzáloghitel-tartozás elengedés, törlesztési támogatás) esetében a legtöbb ügyintézési, bejelentési, igénylési határidőt a veszélyhelyzet utáni 30. napig meghosszabbították és a 2020. március 10-ei állapot szerint vizsgálják a legtöbb esetben a jogosultságokat - írja a portfolio.hu. Például, ha egy házaspár CSOK-igénylést adna be, de a veszélyhelyzet ideje alatt a házaspár egyik tagja épp betölti a 41. életévét és így kiesne a jogosultak köréből, akkor a módosítás értelmében a veszélyhelyzet után is beadhatják a kérelmüket.
Változás az is, hogy már nem kell mindkét szülőnek személyesen megjelennie az igénylések benyújtásakor, elég lesz meghatalmazással az egyik szülőnek megjelennie az ügyintézéskor.
A lakáscélú állami kamattámogatású hitelek, illetve törlesztési támogatások esetében - aki igénybe veszi koronavírus-járvány miatt bevezetett törlesztési moratóriumot, a kamattámogatott, törlesztési támogatott időszak az igénybe vett moratórium időtartamával meghosszabbodik.
A pénzintézetek számára is rugalmas szabályokat vezetnek be: a felügyeleti adatszolgáltatás késése különösen indokolt esetben megengedett lesz, de ezt jelezni kell az MNB-nek. Az ügyfelek szerződéseinél a nyilatkozattételek, okiratbenyújtási-, elállási- és bejelentési kötelezettségeknek a veszélyhelyzet alatt lejáró határideje szintén a veszélyhelyzet utáni 30 nappal kitolódik.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Tejtartalmú bébiétel a babának?! (X)

A tejszármazékot tartalmazó bébiéteket, babadesszerteket bizalmatlanul fogadják a szülők. Természetesen laktózintolerancia vagy tehéntejfehérje-allergia esetén ezeket az ételeket kerülni kell.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék